Kinderen van de Willem de Zwijgerschool met hun schoenendozen. | Foto: PR
Kinderen van de Willem de Zwijgerschool met hun schoenendozen. | Foto: PR Foto:

Schoenendozen vol cadeautjes

actie n De afgelopen weken zijn schoolkinderen uit Leiderdorp met hun ouders, maar ook opa’s en oma’s met hun kleinkinderen, op zoek gegaan naar mooie schoolspullen, toiletspullen, klein speelgoed en knuffels.

Door een schoenendoos te versieren en te vullen met deze spullen geven zij arme kinderen hiermee een prachtig cadeau. De schoenendozen gaan naar kinderen in Sierra Leone en Malawi, maar ook naar de kinderen in vluchtelingenkampen op Lesbos. Aan deze geslaagde actie deden kinderen mee van basisschool Kastanjelaan, de Willem de Zwijger, ’t Bolwerk en de Regenboog. Ook leden van de Protestantse Gemeente Leiderdorp hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat. Er zijn maar liefst 360 schoenendozen ingeleverd. Een zeer mooi resultaat en bijna het dubbele van het aantal van vorig jaar.

Meer informatie over deze actie is te vinden op:
www.schoenendoosactie.nl


Leiderdropjes voor nieuw hospice

actie n De komst van een hospice in Leiderdorp komt snel dichterbij. Stichting Hospice de Mare heeft onlangs de onderhandelingen met het college van burgemeester en wethouders van Leiderdorp succesvol afgesloten en er is overeenstemming over de locatie in Leiderdorp.

De Stichting heeft een architect opdracht gegeven om een ontwerp voor het hospice te maken en heeft het definitieve ontwerp vastgesteld. Bijna alle lichten staan op groen. Het wachten is op formele besluitvorming van het college die naar alle waarschijnlijkheid medio december volgt. Het streven blijft om medio 2022 de deuren te kunnen openen en de gasten te mogen ontvangen. Het opzetten en uiteindelijk exploiteren van een hospice kost veel geld en de financiering ervan gebeurt onder andere door ‘crowdfunding’ vanuit de gemeenschap.


Leiderdropjes

De Lions van Lionsclub Leiderdorp zijn blij met de komst van een hospice in Leiderdorp en hebben daarom de handen ineengeslagen. Ze zijn opnieuw gestart met de twee jaar geleden zo succesvolle ‘Leiderdropjes actie'. Ook dit jaar en begin volgend jaar worden de dropjes in potjes met een prachtige wikkel waarop het logo van het hospice en de Lions staan, verkocht. Veel winkeliers in Leiderdorp doen mee en hebben de potjes komende weken in hun winkel staan. Zo hopen de Lions en de Stichting een geweldig bedrag op te halen dat bestemd is voor de keuken van het hospice. Info: www.leiderdorp.lions.nl/leiderdropjes