Afbeelding
Foto: PR

Vreemd en oud geld actie Lions blijft doorgaan

spaarpot n Al ruim een jaar staat de zuil van de Lions als een trouwe spaarpot in de winkel van Foto Filippo in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof. De zuil is het startpunt voor het inzamelen van vreemd en oud geld. Uit de opbrengst worden eenvoudige staaroperaties in derdewereldlanden gefinancierd.

Jaarlijks wordt door de Lions wereldwijd 1.000.000 munten en 20.000 bankbiljetten uit 160 landen ingezameld. Elke munt en ieder bankbiljet, nieuw of oud, heeft waarde. Wereldwijd is de opbrengst al € 931.000, goed voor 62.000 staaroperaties.

Lionsclub Leiderdorp en Foto Filippo hebben vorig jaar ook de handen ineengeslagen. Velen onder ons hebben uit alle hoekjes, kastjes, laatjes en gaatjes hun (rondslingerend) oud en vreemd geld verzameld en ingeleverd. En ook hier is het aantal ingezamelde munten geweldig. Er is tot nu toe 138 kg ingeleverd met een gemiddelde opbrengst van € 50,- per kg, waarmee je komt op een bedrag van € 6.900. Onlangs is dit ingeleverd bij het centrale innamepunt van Lions Nederland.

Omdat de actie zo’n succes kent en de opbrengst voor velen uit de derdewereldlanden het verschil maakt, gaan Lionsclub Leiderdorp en Foto Filippo door! U kunt dus nog steeds uw vreemd en oud geld blijven inleveren bij de Lionszuil in de fotozaak. Daarmee geeft u blinden weer zicht in hun ogen.