Wijkactie GroenLinks nabij Lidl supermarkt

opruimen n De Van Geerstraat dient zaterdag 28 november als verzamelplaats voor de maandelijkse wijkactie van GroenLinks Leiderdorp. Van 11.15 tot 12.15 uur zijn raadsleden en partijvrijwilligers daar aanwezig om ideeën uit te wisselen en afval op te ruimen.

De Van Geerstraat ligt in een druk deel van Leiderdorp. De recente bouw van supermarkt Lidl en aanpalende huizen zorgt voor meer verkeer in de omgeving, ook al is de doorgang door werkzaamheden voorlopig gestremd. Fractievoorzitter Bob Vastenhoud is benieuwd hoe mensen uit ‘het oude dorp’ tegen de vernieuwingen aankijken. "Vooral verkeersveiligheid en milieueffecten hebben onze belangstelling", zegt de voorman van GroenLinks. "De voordelen van extra huizen en een supermarkt moeten wat mij betreft ruimschoots opwegen tegen eventuele nadelen. Wie kunnen dat beter beoordelen dan de direct omwonenden?"

Wie een woonwijk wil voordragen voor een volgende wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (e-mail tim.ank.bdk@ziggo.nl of telefoon 06-38030152).


CJG-webinars Kind en Media

opvoeden n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Hollands Midden organiseert organiseert in samenwerking met een mediacoach van Bibliotheek de Groene Venen twee webinars over 'Kind en Media'. Tijdens deze avonden gaat het over de voor- en nadelen van het gebruik van beeldschermen en online media door kinderen. Ouder krijgen tips over het mediawijs opvoeden van hun kinderen. Er is één webinar voor ouders van kinderen van 4-8 jaar op 10 december en één webinar voor ouders van kinderen van 9-12 jaar op 19 januari. Kosten: 5 euro per persoon (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten). Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.