Wethouder Willem Joosten en voorzitter Lorien de Roode van de LOV bezorgden een bloemetje bij kapper Jeroen de Vink en zijn moeder (boven), het echtpaar Den Elzen (foto linksonder) en Glen van der Fits (foto rechtsonder). | Foto's: J.P. Kranenburg
Wethouder Willem Joosten en voorzitter Lorien de Roode van de LOV bezorgden een bloemetje bij kapper Jeroen de Vink en zijn moeder (boven), het echtpaar Den Elzen (foto linksonder) en Glen van der Fits (foto rechtsonder). | Foto's: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Leiderdorpse ondernemers in het zonnetje op 'Dag van de Ondernemer'

Verrassingsbezoek n Drie Leiderdorpse bedrijven kregen vrijdag 20 november een verrassingsbezoek van wethouder Willem Joosten (VVD, economische zaken) en voorzitter Lorien de Roode van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging. Joosten en De Roode gingen langs bij Den Elzen Schoenen, Jeroen de Vink Hairstudio en Visagie en Fitsynergy om ze bloemen te brengen en ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden van corona.

De dag voor de visite was niet toevallig gekozen: 20 november is de Landelijke Dag van de Ondernemer. Ook de keuze van de bedrijven had niets toevalligs: ze vielen op 30 januari dit jaar alle drie in de prijzen bij de uitreiking van de tweejaarlijkse Leiderdorpse Ondernemersprijs. Het echtpaar Piet en Marion den Elzen won toen de vakjuryprijs, de publieksprijs ging naar Jeroen de Vink en Glenn van der Fits van Fitsynergy kreeg de LOV-trompet als aanmoedigingsprijs voor de meest aansprekende startende ondernemer.

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland. De belangenorganisatie voor het Midden- en Kleinbedrijf vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland, een dag waarop het ondernemerschap wordt gevierd en ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. Via de drie Leiderdorpse ondernemers die vrijdag bloemen kregen, willen Joosten en De Roode alle Leiderdorpse ondernemers in het zonnetje zetten.


Rabo ClubSupport steunt veertien Leiderdorpse verenigingen

donaties n In totaal 71 verenigingen uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest kregen vorige week donderdag een donatie van Rabo Clubsupport. Onder hen waren veertien Leiderdorpse verenigingen die bij elkaar goed waren voor een bedrag van 16.717,41 euro.

Alle verenigingen hadden specifieke doelen opgegeven waarvoor zij ondersteuning van de Rabobank vroegen. De afgelopen weken hebben bijna 5.000 Rabobank-leden uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest via een stemming bepaald welke doelen ook daadwerkelijk ondersteuning krijgen. Vrijdagavond 20 november is tijdens een uitzending op Unity.nu de uitslag bekend gemaakt. De uitzending en een overzicht van alle winnaars zijn terug te kijken via DichterbijLeidenKatwijk.nl. Hieronder de gelukkige Leiderdorpse winnaars:

• Bewonersvereniging De Ouderzorg: € 3.942,59 voor aanpassingen aan meubilair en ventilatie;

• Hockeyclub Alecto: € 2.243.75 voor fitness faciliteiten op het terrein;

• Voetbalvereniging RCL: € 1.844.02 voor verduurzaming en coronaproof maken van het clubgebouw;

• Studentenroeivereniging Asopos de Vliet: € 1.444.29 voor verbeteren van de krachttrainingsruimte;

• Clubhuis De Derde Helft: € 1.407,95 voor materialen en ondersteuning van diverse activiteiten;

• Leiderdorpse Reddingsbrigade:

€ 1.271,68 voor kleding voor instructeurs;

• Ruitervereniging Liethorp: ­

€ 735,68 als bijdrage voor een paard voor beginnende ruiters;

• School Kastanjelaan: € 735,68 voor een lichtinstallatie die gebruikt kan worden bij uitvoeringen;

• Schaats- en skeelervereniging VIJL: € 690,26 voor een beveiligingscamera bij het clubgebouw;

• Volleybalvereniging Leython DC: € 544,90 voor zonnepanelen op het huisje bij de beachvolleybalvelden. Leython DC ontving tijdens de uitzending bovendien een bedrag van 322 euro dankzij een stemronde onder de kijkers, waarbij nog eens 2000 euro werd verdeeld.

• St jaarmarkt Leiderdorp: € 517,65 voor nieuwe kleding voor de vrijwilligers;

• Buurtvereniging Op Dreef:

€ 399,55 voor vernieuwing van de ondergrond van de buurtspeeltuin;

• Speeltuin De Triangel: € 317,79 voor een tafeltennistafel;

• Vrienden van de Koningin Julianaschool: € 299,62 om te leren programmeren met robots in de klas.

Leython DC kreeg geld voor zonnepanelen op het huisje bij de beachvolleybalvelden. | Foto: PR
Afbeelding
Afbeelding