Eén van de filmscenes speelde zich af in de ruimte.
Eén van de filmscenes speelde zich af in de ruimte. Foto: PR

Aanmoediging van André Kuipers voor filmsterren in de dop

Film n Voordat de kinderen van de Leiderdorpse jeugdtheaterschool Theaterplaats zaterdag 31 oktober met de opnames begonnen van de film ‘Op avontuur’ werden ze op een wel heel speciale manier aangemoedigd. De beroemde Nederlandste astronaut André Kuipers wenste de jonge acteurs en hun lerares Hélène Kok via een e-mail veel plezier en succes.

Een van de avonturen die de kinderen verbeelden in de film, speelt zich af in de ruimte, een ander op een piratenschip. De film was een alternatief voor de theatereindvoorstelling die gepland stond op 18 april maar vanwege de lockdown geschrapt moest worden.

De jonge acteurs en actrices van 5 tot en met 13 jaar mochten nu hun scènes spelen op een echte filmset met wisselende decors. De kinderen speelden als echte professionals vol overgave en met plezier voor de camera. Dat ze nu ook leerden acteren voor de camera was voor velen een nieuwe creatieve ontdekking. Heel anders dan in een theaterzaal maar zeker niet minder leuk. Nu kon je bepaalde scenes nog een keer overdoen en konden er veel speciale close-ups en camerastanden worden gemaakt. De film zal over enige weken te zien zijn via de website www.theaterplaats.nl.