Nieuws van de Volksuniversiteit

educatie n Ook het cursusprogramma van de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) ondervindt de effecten van de Covid-19 epidemie. Zolang de regels dat toestaan, gaan de cursussen zoveel mogelijk ‘klassikaal’ door. Uiteraard worden de door de overheid gestelde regels zorgvuldig gevolgd. Iedere deelnemer moet zich voor iedere les, lezing of workshop afvragen of hij/zij géén corona-gerelateerde klachten heeft, wacht op een corona-test of de uitslag daarvan, of in contact is geweest met een positief getest iemand. In die gevallen is men niet welkom. Bij binnenkomst in het LVU gebouw aan de Splinterlaan 156 draagt iedereen een mondkapje, dat mag worden afgedaan als men op zijn plek is.

Ook in november biedt de LVU weer interessante cursussen, workshops en lezingen. Zoals:

Grafisch vormgeven met Scribus - Scribus is een gratis Open Source programma voor het opmaken van professioneel drukwerk als advertenties, folders, posters, en tijdschriften. In drie lessen leert u de belangrijkste functies van Scribus. Hierna kunt u direct aan de slag en uw eigen documenten opmaken. Er zijn zes laptops beschikbaar met geïnstal­leerde software. Eigen laptop meenemen kan ook. Start woensdag 11 november, 19.30 – 21.30 uur.

Chinees schrijven - In deze workshop leert u hoe u Chinees schrijft op basis van verschillende handschriften, waaronder uw eigen handschrift, unciaal – een Romeins schrift uit de antieke tijd -, italic of Romeinse kapitaal geïnspireerd op het werk van de bekende kalligraaf Ben Aalbers. Zaterdag 14 november, 9.30 – 13.30 uur.

Hollandse en Vlaamse meesterwerken 1350-1750 - De LVU biedt een serie van vier maandelijkse lezingen aan, die een inkijkje geven in de crème de la crème van Nederlandse en Vlaamse Oude Kunst. Belangstellenden kunnen zich voor de serie als geheel of voor afzonderlijke lezingen inschrijven. De eerste van de vier lezingen vindt plaats op vrijdag 20 november van 14.00 tot 15.30 uur.

Informatie en aanmelding: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, (071) 5411732 of op het LVU-bureau aan de Splinterlaan 156.