Meedenken over aanpak eenzaamheid

startbijeenkomst n Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 43 procent van de inwoners in Leiderdorp zich eenzaam voelt en 10 procent ernstig eenzaam. Om een begin te maken aan het doorbreken van eenzaamheid, organiseren Incluzio Leiderdorp en de gemeente Leiderdorp op 19 november vanaf 16.00 uur een online startbijeenkomst. Deze bijeenkomst is voor iedereen die hierover mee wil denken. Met elkaar wordt gekeken hoe eenzaamheid in Leiderdorp aangepakt moet worden. Aanmelden voor de bijeenkomst is nu mogelijk.

In deze tijd waarin mensen minder sociale contacten hebben, elkaar niet kunnen ontmoeten zoals ze gewend waren, kunnen gevoelens van eenzaamheid versterkt worden. Veel mensen hebben deze gevoelens de afgelopen maanden in meer of mindere mate meegemaakt.

Eenzaamheid volledig oplossen kan niemand, maar eenzaamheid doorbreken kan iedereen. Met de start van de lokale Coalitie tegen Eenzaamheid worden organisaties bij elkaar gebracht, initiatieven om eenzaamheid te doorbreken geïnventariseerd en worden nieuwe initiatieven ontwikkeld. Hoe de coalitie eenzaamheid gaat aanpakken, wordt besproken tijdens de online startbijeenkomst.

De Coalitie tegen Eenzaamheid is het samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. Het is een krachtige beweging die landelijk en lokaal het verschil maakt om eenzaamheid te verminderen. En vanaf 19 november ook in Leiderdorp actief.

Aanmelden voor de coalitie kan via leiderdorp@incluzio.nl. Na aanmelden ontvangt u een link om online mee te kunnen doen met de startbijeenkomst. Iedereen die mee wil doen is van harte welkom, als inwoner, ondernemer, stichting, sportclub, enz. Samen kunnen we eenzaamheid doorbreken.

Neem voor meer informatie contact op met Robert van Egmond van Incluzio Leiderdorp via rvegmond@incluzio.nl of 06 83285822.