Tekort aan pinautomaten

krapte n De krapte aan pinautomaten in Leiderdorp blijft voorlopig. D66-raadslid Prachee van Brandenburg vroeg het college van burgemeester en wethouders onlangs of er pinvoorzieningen komen in de wijk Leyhof en in het oude dorp. Het antwoord was dat hier geen plannen voor zijn.

In de afgelopen jaren zijn niet alleen alle bankkantoren in Leiderdorp gesloten, maar is ook een aantal pinautomaten verdwenen. Zoals die bij de Hoogvliet in de Leyhof en bij de voormalige bankkantoren van de ING aan de Reaal (bij Winkelhof), van de ABN-AMRO aan de Statendaalder en van de Rabobank aan de Van Diepeningenlaan. Geld uit de muur halen kan nu alleen nog bij de gele Geldmaten in de Albert Heijn supermarkten op winkelcentra Santhorst en Winkelhof. Die zijn alleen bereikbaar gedurende openingstijden van de winkels en blijken ook nog eens regelmatig leeg te zijn.

Het Leiderdorpse gemeentebestuur heeft wel overleg gehad met Geldmaat over extra pinautomaten maar dat heeft niets opgeleverd. Geldmaat hanteert als een criterium dat een pinautomaat altijd binnen een straal van 5 kilometer beschikbaar moet zijn. Dat lukt wel in Leiderdorp, zeker omdat de Geldmaten aan de Nassaulaan in Zoeterwoude-Rijndijk, aan de Kooilaan in Leiden en in het Leidse winkelcentrum De Kopermolen ook relatief in de buurt zijn.


Groot onderhoud

aankondiging n Vanwege groot onderhoud aan onze persen en diverse updates van onze workflow komen wij volgende week, week 44, niet uit met onze kranten, waaronder ook het Leiderdorps Weekblad. Nieuws, persberichten en foto's plaatsen we zoveel mogelijk door op onze websites. Dus blijf vooral insturen via redactie@leiderdorpsweekblad.nl. In week 45 is alles weer normaal.

        Directie Uitgeverij Verhagen