Kinderen laten het regenen in de speelstad. | Foto: J.P.Kranenburg
Kinderen laten het regenen in de speelstad. | Foto: J.P.Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Daarom is een groene tuin zo belangrijk

duurzaamheid n De gemeente Leiderdorp organiseerde van 10 tot en met 17 oktober de GOED-week, vol duurzaamheidsactiviteiten voor jong en oud. Veel van die activiteiten waren– in verband met corona – digitaal maar niet allemaal. Zo stond in de GOED-week bij het Milieu Educatief Centrum (MEC) de speeltafel ‘wateroverlast’. De tafel stelt een stadswijk voor met veel bestrating. Na een forse bui, loopt de stad al snel onder water. Wat gaan we daar aan doen?

Kinderen en ouders kwamen er al spelenderwijs achter hoe je overtollig water kunt opvangen met groene tuinen. In tegenstelling tot tegels, werkt een grasveldje of beplanting namelijk als een spons. Ook het aanleggen van wadi’s, halfopen tegels en een waterberging in de polder helpen tegen wateroverlast.

Het vernieuwde MEC, gevestigd in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110e, blijft haar uiterste best doen om door aantrekkelijke lessen en activiteiten het thema duurzaamheid in Leiderdorp op de kaart te zetten. In november besteedt het MEC veel aandacht aan bomen rond de scholen, in het kader van de uitgestelde boomfeestdag. Meer informatie: www.mecleiderdorp.nl.


Koffieochtend KBO-PCOB op 27 oktober

ouderen n Ouderenorganisatie KBO-PCOB organiseert op dinsdag 27 oktober voor de tweede keer dit seizoen een koffieochtend in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp.

Uit een eerder dit jaar gehouden enquête onder de leden bleek dat hier behoefte aan is. In deze moeilijke tijd waarin alle sociale contacten op een laag pitje staan is het goed om even bij te praten en om mensen te ontmoeten.

De koffieochtend is van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens de ochtend worden alle voorgeschreven coronaregels gevolgd, inclusief een mondmasker (zelf meenemen) zolang bezoekers niet op hun stoel zitten. Veiligheid staat voorop.

Wie er op 27 oktober bij wil zijn, moet zich vooraf opgeven bij secretaris Marianne van der Bijl van de Ouderenbond via tel. (071) 5897110 of e-mail dmvdbijl@ziggo.nl. Er is plek voor maximaal dertig personen. Voor leden is de toegang gratis, niet-leden betalen 3 euro.