Ook de jongste teams hadden een cadeautje voor hun scheidsrechters.
Ook de jongste teams hadden een cadeautje voor hun scheidsrechters. Foto:

Zuur verlies voor Alecto

Hockey n Zonder publiek en in de keiharde regen speelden de dames van Alecto zondag in sportpark De Bloemerd tegen Breda. Breda stond met drie punten boven Alecto en bij een overwinning zou de thuisploeg zich voegen bij de top 3.

Alecto ging voortvarend van start en kwam goed onder de druk van Breda uit. Door veel te combineren lukte het de Leiderdorpse hockeysters om kansen te creëren. Desondanks werd er niet gescoord in het eerste kwart.

In het tweede kwart was het Breda die de eerste goal scoorde. Na een ongelukkige verdedigingsactie belandde de bal bij een speelster van Breda die de keepster van de thuisploeg uitspeelde. Alecto ging met een 0-1 achterstand de rust in.

In de tweede helft werd het spannend en vielen er veel kaarten. De teams hielden elkaar in evenwicht maar het was Breda dat nogmaals wist te scoren. Via de stick van een speelster van Alecto ging de bal met een boog over de keepster de goal in.

De 0-2 achterstand wist Alecto niet meer in te halen. Een zuur verlies, want Breda was zondag zeker niet de betere ploeg.

Tekst: Annick Weterings

Velocitas knokt zich uit degradatiezone

korfbal n Velocitas staat na afgelopen zaterdag weer boven de degradatielijn. Na een slechte start tegen VEO draaide de ploeg uit Leiderdorp de wedstrijd om en won uiteindelijk eenvoudig met 17-11. Met de winst staat Velocitas nu boven VEO én de degradatiezone.

Net zoals bij de verloren wedstrijd tegen KVS/Maritiem vorige week, was er door de supportersclub van Velocitas een livestream geregeld zodat publiek toch kon meekijken. Ook de weersomstandigheden waren gelijk: het water kwam met bakken uit de hemel. Het hielp de wedstrijd niet. Nadat beide ploegen tot scoren kwamen, stond het lange tijd 1-1.

Het lange wachten werd beloond met een prachtige goal van Ivar van Driel. Ivar trok uit de rug van de tegenstander weg en werd perfect aangespeeld door Lianne van Meurs. Hoog in de lucht maakte de Leiderdorpse smaakmaker de bal feilloos af.

Na het juweeltje van Ivar was Velocitas het ineens helemaal kwijt. Bijna twintig minuten lang kwam de thuisploeg niet tot scoren. Het spel was niet eens onaardig maar de afronding miste. Het duurde bijna een kwartier voordat Debby Halvemaan de impasse doorbrak. Vanaf de strafworpstip maakte ze de 2-2.

Daarna was het de ploeg uit Voorburg dat beter in de wedstrijd zat. Velocitas kwam er niet uit en maakte onnodige fouten in de verdediging, waar VEO goed van profiteerde.

Bij een achterstand van 2-5 schoot Velocitas ineens wakker. Tom Glasbeek maakte met een mooi schot de gelijkmaker. Via Ivar pakten de Leiderdorpers op slag van rust de voorsprong: beide teams gingen naar de kleedkamer met een stand van 7-6.

Velocitas startte ongekend scherp aan de tweede helft en scoorde maar liefst vier keer in vijf minuten. De ijzersterk spelende Siem van Osnabrugge scoorde de 9-6, Rosa Hüsken nam de 10e voor haar rekening. Het waren de heren die de meeste punten maakten maar de dames die het belangrijke werk in de rebound opknapten. Sanne Glasbeek speelt normaliter meer in de punt van de aanval maar speelde tegen VEO in het teambelang en deed dit ijzersterk.

Na de puntenregen speelde Velocitas de wedstrijd rustig uit en bracht een eindstand van 17-11 op het scorebord. Een belangrijke winst, omdat de Leiderdorpers nu boven VEO én de degradatielijn staan.

Velocitas verrast scheidsrechters

presentje n De teams van korfbalvereniging Velocitas hebben afgelopen zaterdag de scheidsrechters verrast met een leuk presentje voorafgaand aan de wedstrijd. Nee, geen poging tot omkoping van de arbitrage: Velocitas deed mee aan De Week van de Scheidsrechter. De Week van de Scheidsrechter is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en bedoeld om de scheidsrechters te bedanken voor hun inzet.

Van Velocitas 1 tot de recreanten, van senioren tot jeugd: bijna alle teams van Velocitas hadden een presentje voor de scheidsrechter meegenomen. Niet alleen thuis maar ook bij de uitwedstrijden kregen de scheidsrechter een leuk bedankje bij aanvang van de wedstrijd. Elk team regelde zelf het cadeautje, waardoor elke scheidsrechter wat anders kreeg.

Velocitas, dat net zoals vele andere clubs afhankelijk is van vrijwilligers die zich kosteloos inzetten voor de amateursport, hoopt hiermee duidelijk te maken dat de scheidsrechters ontzettend belangrijk zijn voor de vereniging. Want zonder scheidsrechters geen wedstrijden.