Fay Lovsky speelt politiek incorrecte liedjes

Muziek n Zangeres Fay Lovsky treedt op zondagmiddag 1 november en zondagmiddag 24 januari op in Scheltema Leiden. Zij brengt dan haar nieuwe programma ‘Bedenkelijke liedjes’.

Fay Lovsky bezocht in Leiden het Stedelijk Gymnasium en trad in Oegstgeest op toen ze zeventien was. Zij is zangeres, songwriter, bovenal multi-instrumentalist en klankkunstenaar. In Canada heeft zij een tour gemaakt met haar programma ‘Bedenkelijke liedjes’. Dit brengt zij nu in Nederland ten gehore.

In 1980 verscheen haar tweede album, Confetti, twee jaar later won zij er een Edison mee. Daarop staat het kerstnummer Christmas Was A Friend of Mine op dat een hit werd en uitgroeide tot een ware klassieker.

Gedurende haar loopbaan werkte Fay Lovsky samen met uiteenlopende artiesten onder wie Henny Vrienten, Joost Belinfante, Bram Vermeulen, Arling & Cameron, striptekenaar Robert Crumb en jazzmuzikant Eric Vloeimans. In 2000 ontving zij de Gouden Harp.

De optredens van 1 november en 25 januari starten om 15.00 uur. Ga voor tickets en meer informatie naar www.muziekkamer-oegstgeest.org of www.scheltemaleiden.nl.


Workshops muziek

Herfstvakantie n Voor kinderen van de basisschool zijn er in de Herfstvakantie leuke workshops bij de Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp.

Voor de jongste kinderen (4-6 jaar) is er een Muziekverhaaltje op maandag 19 oktober om 11.30 uur. Niet alleen om te luisteren maar ook om mee te doen.

Kinderen van 9-12 jaar kunnen woensdag 21 oktober om 13.30 uur meedoen met een workshop waarin ze kennis maken met contrabas, gitaar en slagwerk.

Aanmelden via info@muziekonderwijs-leiderdorp.nl.