Afbeelding
Foto: PR

Mondkapje verplicht bij Sportfondsen Leiderdorp

corona n Vanaf maandag 12 oktober is het dragen van een mondneuskapje in alle accommodaties van Sportfondsen Leiderdorp verplicht voor bezoekers van 12 jaar en ouder.

Het gaat dan om sportcentrum De Does, sporthal De Bloemerd, sportzaal Hoftuyn, sportzaal Klerkenhof en sportzaal Zijlkwartier. Deze verplichting geldt vanaf moment van binnenkomst tot aan het moment van sporten in elke ruimte voor elke bezoeker. Dus ook voor wie in de wachtruimte zit of vanaf de entree naar de sporthal/zaal of het zwembad gaat.

Op het buitenterras van De Does is het niet verplicht, maar ook hier is het advies: draag een mondneuskapje.

De mondneuskapjesplicht geldt pas vanaf 12 oktober, maar ook nu geeft Sportfondsen het dringende advies om het wel al te doen.


Ook in coronatijd staat LAV langs de lijn

voetbalverslagen n Het kabinet heeft beslist. In de strijd tegen het coronavirus is er de komende weken geen publiek toegestaan bij voetbalwedstrijden. Een fikse tegenvaller voor al die voetballiefhebbers die voor de zomer al geen wedstrijden hebben kunnen volgen, doordat de competities voortijdig werden beëindigd. Nu het virus de kop weer opsteekt heeft de regering nieuwe maatregelen moeten afkondigen en in overleg met de KNVB besloten de wedstrijden ‘gewoon’ door te laten gaan, maar zonder supporters. Een ramp?

"Voor wie van het voetbalspelletje houdt, dat zijn enorm veel mensen, is een weekend zonder voetbal geen weekend." Dat zegt Hennie Kanbier, de oprichter en hoofdredacteur van www.leidenamateurvoetbal.nl, die al negen seizoenen supersnel verslagen van wedstrijden op de website plaatst. "Maar een ramp, dat gaat mij te ver. De gezondheid van de mensen staat voorop."


Verslagen

LeidenAmateurVoetbal (LAV) volgt wekelijks meer dan vijfentwintig voetbalclubs uit Leiden en de regio. Hun aanhang zal de komende periode maximaal worden bediend. Kanbier: "Wanneer wij ons houden aan de restricties die gesteld worden, blijven wij welkom bij de voetbalwedstrijden." Dat houdt in dat het team van LAV-verslaggevers tijdens de wedstrijden de thuisblijvers zullen bedienen. "Via twitter (@voetbalinleiden) zullen zij het scoreverloop van de wedstrijden laten weten", aldus Kanbier, "en de nodige informatie doorgeven. De verslagen van de op zaterdag gespeelde ontmoetingen staan op zondagmorgen op de website, die van zondag op maandagochtend." Hij laat weten dat alles ‘uit de kast’ wordt gehaald om de LAV-aanhang optimaal te informeren.

Aan de weg timmeren

LAV, dat aan het tiende seizoen is begonnen, heeft in die periode een grote aanhang aan bezoekers aan zich weten te binden en is niet meer weg te denken als medium. Het ‘geheim’ van dit succes stoelt op snelle en vooral kundige informatie van Kanbier en zijn team. LAV is ingevoerd bij de voetbalclubs, geldt als betrouwbaar en positief ingesteld. "Wij zijn in de loop der jaren enorm gegroeid. LAV voorziet duidelijk in een behoefte. Daar zijn wij trots op."

Maar LAV wil verder aan de weg timmeren. Streven naar nog meer professionaliteit. "Wat wij doen bieden wij gratis en voor niets aan en dat zullen wij blijven doen", vertelt Hennie Kanbier. "Maar om verder te groeien en uit de onkosten te kunnen komen is wel geld nodig, geen kolossale bedragen, maar toch. Daarom hebben wij de mogelijkheid geopend om ‘vriend van LAV’ te worden. Dat kan voor tien euro voor een heel seizoen."

De namen van alle vrienden worden vermeld op de website. Ook een donateurschap is mogelijk voor bedrijven en particulieren. De ‘vraagprijs’ in deze is 71 euro, verwijzend naar het kengetal van Leiden. Ook hier staat een vermelding tegenover met tekst en logo. Een businessclub partnerschap behoort ook tot de mogelijkheden. Alle informatie is terug te vinden op de website. Bij interesse is mailen uiteraard ook mogelijk: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.


Mouwen opgestroopt

De huidige situatie is natuurlijk verre van ideaal, vindt Kanbier: "Tegelijkertijd zijn de genomen maatregelen volkomen te begrijpen. Iedereen en dus ook LAV heeft het er maar mee te doen. Wij beschouwen de wedstrijden zonder publiek als een uitdaging. Ons team laat de trouwe aanhang niet in de steek. De mouwen zijn opgestroopt, we gaan er tegenaan."