Stijging aantal besmettingen

Corona n Ook in Leiderdorp loopt het aantal coronabesmettingen op, zo blijkt uit de weekcijfers van de GGD Hollands Midden. Tussen 14 en 20 september zijn 7 Leiderdorpers positief getest. Sinds begin maart varieerde het aantal positieve geteste Leiderdorpers per week tussen de 0 en de 5. Alleen in de tweede week van april waren het er 8.

In totaal telt Leiderdorp nu 73 bevestigde besmettingen. 14 Leiderdorpers zijn met covid-19 in het ziekenhuis opgenomen (geweest), 6 dorpsgenoten zijn overleden aan het virus.

Vergeleken bij andere gemeenten in de Leidse regio springt Leiderdorp er positief uit. Leiden telde vorige week 170 nieuwe coronapatiƫnten, in Oegstgeest waren het 18, in Voorschoten 12. In Zoeterwoude ging het beter, daar werden 3 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Hoewel het aantal besmettingen in Leiderdorp relatief meevalt, maakt burgemeester Laila Driessen zich ernstig zorgen, zo zei ze maandagavond 21 september tijdens de raadsvergadering. De gemeente doet haar uiterste best om de coronamaatregelen bij met name jongeren onder de aandacht te brengen, vertelde ze. Ze vroeg de raadsleden hun steentje bij te dragen aan het in toom houden van het virus door waar mogelijk mensen te wijzen op het belang van het navolgen van de regels.