Opruimen in De Bloemerd

Zwerfafval n Zaterdag 19 september is World Cleanup Day. In Leiderdorp organiseren Fairhups, #JongLDRDRP, de Straatjutters en de gemeente die middag samen een grote zwerfafval opruimactie in park De Bloemerd.

Iedereen die mee wil helpen, is welkom. De opruimers kunnen starten tussen 13.00 en 14.30 uur, verzamelpunt is de jongerenontmoetingsplaats ‘De Blik’, naast de ingang van de natuurspeeltuin. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Zaterdagmiddag is er ook de mogelijkheid om je huisvuilcontainer of prullenbak te pimpen. Neem ze mee en maak ze mooi met hulp van de graffiti-artists van O.K. Ultra.


Inzameling luiers start begin 2021

Politiek n Leiderdorp gaat toch een aparte inzameling voor luiers opzetten. De voorbereidingen zijn gestart, de gescheiden inzameling van vieze luiers moet in januari 2021 starten.

Dat blijkt uit de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van GroenLinks fractievoorzitter Bob Vastenhoud. Verrassend, want Vastenhoud was juist in de pen geklommen omdat het college op 19 juni meldde dat er voorlopig geen luierinzamelingssysteem zou komen. Lees verder op P3