Het G-team in de nieuwe shirts met rechts vooraan Anne van Zwieten van St. Nadja en links achteraan Marc de Sitter van RCL. | Foto: J.P. Kranenburg
Het G-team in de nieuwe shirts met rechts vooraan Anne van Zwieten van St. Nadja en links achteraan Marc de Sitter van RCL. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

G-elftal RCL promoot Stichting Nadja via shirts

Gekleed n Het G-elftal van RCL gaat goed gekleed zijn vijfde seizoen in in gloednieuwe shirts. Bijzonder is dat op die shirts niet de naam van de sponsor staat, maar van Stichting Nadja. Zo krijgt de Leiderdorpse stichting, die zich inzet voor speelmogelijkheden voor kinderen en jongvolwassenen met een (meervoudige) beperking, meer bekendheid.

Op de rood-witte shirts die de G-voetballers donderdag 10 september kregen uit handen van Anne van Zwieten van Stichting Nadja en Marc de Sitter, bestuurslid commerciële zaken van RCL staat:

Stichting Nadja

Samen Spelen Leren Leven

De Sitter: "Als club willen we onze leden niet alleen voetbal aanbieden maar zijn we ook erg betrokken bij de samenleving. Het G-elftal is hier een mooi voorbeeld van! Wij zijn dan ook trots op dat de sponsor van G-elftal heeft besloten Stichting Nadja via deze shirts te laten stralen.

Het is de bedoeling dat Stichting Nadja en RCL in de toekomst samen activiteiten gaan ontwikkelen.



Nieuwe seizoen nu ook live gestart bij Jesdansers

Rolstoeldansen n Het rolstoeldansseizoen in Leiderdorp is de eerste zaterdag in september al van start gegaan, maar nog niet live. De leden van rolstoeldansgroep Jesdancers, onderdeel van Stichting Jespa, hebben toen al beeldbellend met elkaar besproken hoe zich te houden aan de coronamaatregelen. Op zaterdag 12 september werd er voor het eerst gedanst op locatie aan de Splinterlaan 156. Waarbij de dansers het zekere voor het onzekere namen en getooid waren met mondkapjes en gelaatsschermen.

Actiever kon het seizoen niet beginnen. Al zittend in de (rol)stoel kwamen de polsbewegingen in de paso doble voorbij, op de eigen plaats draaien in de samba, en werd veel gelachen bij het klappen in de jive op de maat en er ook precies tegenin. Kortom, de deelnemers hebben weer veel dansplezier gehad.

Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de Jesdancers, zowel rolstoelgebruikers als staande dansers. De groep danst iedere zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur aan de Splinterlaan 156 in Leiderdorp. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina ‘Jesdancers, onderdeel van St. Jespa Sportinstuiven voor gehandicapten’ of stuur een mail naar c.keijzer@kpnmail.nl.


Open dag bij LRTV Swift

Wielrennen n In het kader van de Leidse Sportweek houdt LRTV Swift een open dag op zondag 20 september. Iedereen die een kijkje wil nemen bij de 100 jaar oude vereniging voor toerfietsen en wielrennen is dan vanaf 12.30 uur welkom in het clubhuis aan de Willem van der Madeweg 1 te Leiden. Voor kinderen (vanaf 7 jaar), junioren, volwassenen en senioren is er een actief programma. Wel even vooraf aanmelden via e-mail secretaris@swift-leiden.nl. Bel voor meer informatie naar Frans van Rijn via 06 20629634 of kijk op swift-leiden.nl.



Oefenen met polsbewegingen in de paso doble. | Foto: J.P. Kranenburg