Karlijn Koster, Tessa de Leeuw en Isabel Elias van Alecto zetten een Push aanvalster klem. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Degelijk spelend Alecto pakt punt tegen Push

hockey n De vrouwen van Alecto troffen in de eerste thuiswedstrijd na een half jaar gedwongen pauze een geduchte tegenstander: Push uit Breda, een team dat al jaren aast op promotie. Toch zag het er lang naar uit dat de Leiderdorpse hockeysters zouden winnen. Alecto nam in het eerste kwart een 1-0 voorsprong en hield die lang vast. Pas 2 minuten voor tijd kwam Push langzij. Eindstand: 1-1.

Alecto was in een ‘winning mood’. Vorige week pakte het team de eerste overwinning van het seizoen en afgelopen donderdag lukte het een ronde verder te komen in de Gold Cup. Met de nieuwe coach Tim Broenink en assistent Kevin Koster zijn de dames goed aan het seizoen begonnen.

In het eerste kwart van de wedstrijd scoorde Alecto dan ook de eerste goal. Uit een strafcorner werd er door Tessa de Leeuw op de goal geslagen, waarna Carlijn Croon de bal achter de keepster van Push tippte. De voorsprong ging eigenlijk tegen de verhoudingen in, aangezien Push hiervoor de meeste kansen had gecreëerd.

Na de 1-0 hield Push de gastvrouwen onder druk. Maar Alecto keepster Annick Weterings was scherp en hield haar goal schoon. Daarbij kreeg ze alle hulp van de verdediging. Jane Kemp voorkwam een tegendoelpunt door de bal van de lijn te duiken.

Alecto bleef goed en rustig spelen waardoor Push, ondanks veel aandringen, de aansluitingstreffer niet kon maken. Tot in het staartje van het vierde kwart de gelijkmaker toch viel uit een strafcorner.

Een flink baalmoment voor de dames van Alecto, maar zoals coach Broenink zei: “Alecto dames 1 zou goed weg zijn gekomen met een winst”.

Volgende week speelt Alecto de derby tegen LOHC 1, wat een spannende strijd belooft te worden.

Bekeravontuur is afgelopen voor RCL

voetbal n RCL heeft de laatste bekerwedstrijd in de poulefase verliezend afgesloten. Op ’t Duyfrak trok Valken’68 met 1-0 aan het langste eind. Door dit resultaat plaatsten de Valkenburgers zich samen met FC Boshuizen voor de knock-out fase. De Leiderdorpers zijn klaar en kunnen zich volledig gaan richten op de competitiestart.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl

In het eerste kwartier was er sprake van aftasten en was het eigenlijk slaapverwerkend. Beide teams kregen een mogelijkheid, maar dat was het dan ook wel. Voor de thuisploeg stichtte Huig van Duijn het eerste gevaar en Lars Verdel kon net niet bij een bal om RCL aan een kans te helpen.

Daarna werd het levendiger. De ploegen ontliepen elkaar niet veel in kracht en waar dat kon werd de aanval gezocht. Samet Arikan en Van Duijn kregen als eersten te maken met doelman Andrew Bontje, die twee keer in korte tijd redding bracht voor zijn equipe. Een inzet van Langeveld ging voorlangs.

Vier minuten later lieten de rood-witten zich gelden via Stijn Rietbroek, die de verre paal zocht met een inzet maar net naast schoot. Een diepe bal van Tommy Sinteur bereikte vervolgens Abel Bormans, die net niet Ali Barokzay kon bereiken. In de snelle tegenaanval viel vervolgens de 1-0. Spits Langeveld werd de diepte ingestuurd en met een bekeken boogbal klopte de rasvoetballer Bontje.

Vijf minuten voor de pauze liet Valken'68 zich van zijn beste kant zien via een prima lopende aanval. Arikan zette Rody Redel aan het werk. Zijn voorzet op maat kwam uit bij Langeveld, die van dichtbij de 2-0 leek te maken. De Leiderdorpse sluitpost dacht daar evenwel anders over.

Na de onderbreking maakte Robin Brasker weer zijn minuten na een blessure en stuurde Hein van Heek ook Samet Yarim het veld in. Deze speler kwam vorig seizoen nog uit voor de geel-roden. Met de invallers bleef RCL in de wedstrijd hangen, hoewel Van Duijn met een vrije trap op de lat akelig dicht in de buurt van de 2-0 kwam. Even later verhinderde Van der Does een prima kans op de gelijkmaker voor Sinteur.

Daarna werd er aan beide kanten nog volop gewisseld en bleven beide teams gaan voor enerzijds de beslissende treffer en anderzijds de gelijkmaker. De 2-0 van Matthijs de Mooy werd voorkomen door de sterk spelende Jesper van Overloop. Mitchel de Kroon kon aan de overkant geen medespeler vinden om balans op het scorebord te brengen en in de absolute slotfase verzuimde Van Duijn de nekslag te geven aan RCL. Andermaal kwam Bontje als winnaar uit de strijd.

Zo eindigde de strijd tussen de kersverse eersteklasser en tweedeklasser in een nipte zege voor de hoger spelende ploeg. RCL kon terugkijken op een verdienstelijk optreden. Wel doemt de vraag op of het met de productie gaat goed komen dit seizoen. Het wegvallen van Thom Wijnalda, die aan de lopende band scoort bij Voorschoten'97, lijkt moeilijk op te vangen voor de Racing Club.