De drukbezochte coronaproof startdienst van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. | Foto: J.P. Kranenburg
De drukbezochte coronaproof startdienst van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Kerkdienst in het weiland

openlucht n Ze zaten op plastic tuinstoelen en kampeerstoeltjes, maar ook op plaids en zelfs op vuilniszakken in het gras.

Zeker 250 leden van de Protestantse Gemeente Leiderdorp en andere belangstellenden woonden zondagochtend 13 september de startdienst van het nieuwe kerkelijke seizoen bij. Deze vond plaats op een heel bijzondere plek: het weiland rond Doeshof, de voormalige boerderij aan het begin van de Ruigekade en de plek waar eeuwen geleden kasteel Huis ter Does stond.

Met zoveel mensen samenkomen in de Dorpskerk of de Scheppingskerk kan momenteel niet vanwege de coronamaatregelen. Maar op het weiland was meer dan genoeg ruimte om de anderhalve meter in acht te nemen. Het weer werkte perfect mee met een lekker zonnetje en een prettig briesje. Dankzij een prima geluidsinstallatie waren de dominees Hester Smits en Stephan Kurtzahn, die de dienst leidden, op het hele veld uitstekend te verstaan. Na de dienst stond de koffie klaar op statafels en waren er activiteiten voor alle leeftijden, zoals een speurtocht voor de kinderen en een zangworkshop van ‘klassiekers’. De ochtend werd afgesloten met een eenvoudige maar voedzame lunch.