Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen feliciteert zijn huurders met het 20-jarig jubileum van de Brandwacht. | Foto: J.P. Kranenburg
Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen feliciteert zijn huurders met het 20-jarig jubileum van de Brandwacht. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Altijd gezellig aan jarige Brandwacht

mijlpaal n Twintig jaar geleden werden de seniorenappartementen van woningcorporatie Rijnhart Wonen aan de Brandwacht in de Leiderdorpse wijk Leyhof opgeleverd en namen de eerste huurders hun intrek. Die mijlpaal werd woensdagmiddag 9 september gevierd met een gezellig samenzijn in de binnentuin, compleet met met koffie, gebak, hapjes en drankjes.

Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen en burgemeester Laila Driessen openden de middag waarop vrijwel alle bewoners aanwezig waren. Opvallend veel van de 55-plussers die in 2000 in het toen gloednieuwe appartementencomplex trokken, wonen er nog steeds. Vandaar dat verreweg de meeste bewoners nu 75-plus zijn. En ze willen er nooit meer weg. “Het is hier gewoon fijn, altijd gezellig”, zo verklaart een bewoonster van het eerste uur.

Burgemeester Driessen prees de bewoners onder aanvoering van Nelie Gordijn die de middag hadden georganiseerd. “Vrijwilligers als u, die het leuk maken voor anderen, zijn belangrijk voor Leiderdorp.” Mommers had nog een cadeautje voor alle bewoners: Rijnhart Wonen schenkt nog twee mooie plantenbakken om de binnentuin mee op te fleuren.



Verzet Wereldhave tegen dierenwinkel op Baanderij

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Winkelhof eigenaar Wereldhave had de rechtszaak bij de Haagse Rechtbank aangespannen omdat een grote dierenwinkel op slechts een kilometer afstand, het winkelcentrum minder aantrekkelijk zou maken voor vestiging van een soortgelijke winkel. Wereldhave had in 2017 ook al bij de regionale commissie bezwaarschriften geprotesteerd tegen het verlenen van de vergunning. Die commissie van onafhankelijke juristen stelden Wereldhave in het gelijk, maar B en W legden dat advies naast zich neer. Volgens de gemeente Leiderdorp is Wereldhave geen belanghebbende in de zaak; de afstand tussen de Baanderij en Winkelhof is groot genoeg om geen last van elkaar te hebben, is de redenering. Maar daar is de rechtbank het niet mee eens. De rechter acht het heel goed mogelijk dat Jumper leidt tot een verschraling van het winkelaanbod in Winkelhof. Ook werd het de gemeente aangerekend dat nooit inhoudelijk is ingegaan op de bezwaren van Wereldhave.

De Haagse Rechtbank heeft afgelopen voorjaar het collegebesluit om de omgevingsvergunning toe te kennen vernietigd en bepaald dat de gemeente binnen acht weken (na 17 april) een nieuw besluit moest nemen. Dat is gebeurd op 28 juli - dus ruim een maand te laat - en daarbij is de omgevingsvergunning alsnog geweigerd.

Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend.