Wethouder Rik van Woudenberg nam de bakfiets officieel in gebruik. | Foto: J.P. Kranenburg
Wethouder Rik van Woudenberg nam de bakfiets officieel in gebruik. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Makkelijker de wijk in met multifunctionele bakfiets

ingebruikname n De gemeente Leiderdorp, welzijnsorganisatie Incluzio en het Milieu Educatief Centrum (MEC) hebben een gezamenlijk nieuw voertuig: een flink formaat elektrische bakfiets die voor allerlei klussen inzetbaar is.

“Je kunt er bijvoorbeeld de spullen in vervoeren die je nodig hebt voor wijkbijeenkomsten, inclusief thermoskannen met koffie”, noemt wijkregisseur Carla Rijling als voorbeeld. Voor #JongLDRDRP, het jongerenwerk van Incluzio, kan de bakfiets uitstekend van pas komen bij onder meer sporttoernooien in de openlucht. En het MEC kan hem gebruiken bij excursies en buitenactiviteiten.

Wethouder Rik van Woudenberg (D66, wijk- en buurtgericht werken) nam de bakfiets zaterdag 5 september tijdens de Jaarmarkt Leiderdorp officieel in gebruik.


'Het ging zoals we hadden gehoopt'

VERVOLG VAN VOORPAGINA


Vanaf een uur of 11 tot half 4 waren er steeds tussen de tweehonderd en vierhonderd bezoekers, heeft de organisatie geteld, wat het dagtotaal op zo’n vijfduizend brengt. Slechts een derde van de 15.000 bezoekers die de voorgaande twee edities van de Jaarmarkt konden verwelkomen, maar gezien de omstandigheden een prima aantal.


Tevreden

Rudo Slappendel toonde zich achteraf tevreden. “Het ging zoals we hadden gehoopt. Bezoekers waren blij dat er weer wat werd georganiseerd en ook voor een aantal van de kraamhouders was dit weer de eerste braderie sinds de lockdown. Het lukte niet iedereen overal en altijd om die anderhalve meter te handhaven, maar over het geheel genomen ging het goed. We hebben eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad. De omwonenden hebben allemaal een brief in de bus gehad waarop ook mijn telefoonnummer stond, zodat ze contact konden opnemen. Maar daar is geen gebruik van gemaakt.”


Wind

Het enige minpuntje was de wind die het de kraamhouders soms knap lastig maakte. “Dat blijft een nadeel aan deze plek. We moeten nog eens goed kijken wat we daar aan kunnen doen.”

Inmiddels heeft Slappendel de datum voor de vierde editie van de Jaarmarkt Leiderdorp alweer geprikt. “Dat wordt zaterdag 4 september 2021.”