Afbeelding
Foto: Corrie van der Laan

Tanneke Schoonheim overleden

Afgelopen dinsdag 25 augustus overleed geheel onverwacht Tanneke Schoonheim (54).

Tanneke Schoonheim verzorgde sinds 2015 de tekst van het Groot Leiderdorps Dictee. De dictees die zij schreef, hadden altijd een Leiderdorps thema. Als spellingsdeskundige – zij was voorzitter van de Spellingscommissie van de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren van de Taalunie – wist zij als geen ander haar teksten te kruiden met woorden die niet lastig leken, maar vol zaten met de kleine puntjes die spelling zo moeilijk kunnen maken. Zij beoordeelde ook de prestaties van de deelnemers aan het dictee, en deed dat met soepelheid en mildheid. “Het zal niet eenvoudig zijn om een opvolger te vinden die zich zó plezierig, deskundig en betrokken wil inzetten voor het Groot Leiderdorps dictee”, zegt Emil Broesterhuizen, voorzitter van de Volksuniversiteit Leiderdorp en organisator – in goede samenwerking met de gemeente en in het bijzonder de burgemeester – van het dictee.
Tanneke Schoonheim was verbonden aan het Instituut voor Nederlandse Taal In Leiden en bestuurslid van de Historische Vereniging Oud Leiden. Zij laat een echtgenoot en drie dochters achter.

Tanneke Schoonheim | Archieffoto: C.v.d.L.


Klaverjassen

kaarten n Vrijdag 4 september kan er bij Tamarco eindelijk weer gekaart worden. De Leiderdorpse show- en marchingband organiseert dan een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.