Ingrids Davids plaatste vrijdag twee van haar beelden bij de vijver in Waterschapsheuvel. | Foto: J.P. Kranenburg
Ingrids Davids plaatste vrijdag twee van haar beelden bij de vijver in Waterschapsheuvel. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Toch weer genieten van beelden

beeldententoonstelling n Nadat de gemeentelijke subsidie in 2019 stopte, leek het organiseren van een nieuwe beeldententoonstelling in de Leiderdorpse heemtuin na twaalf jaar onmogelijk. Stichting Kunst in de Heemtuin bleef naar middelen en manieren zoeken om een kleinschaliger initiatief met kunst in de heemtuin te organiseren. Dankzij de samenwerking met Stichting Kunst en Cultuurbevordering Nederland, een stichting die met name jonge kunstenaars steunt, is dat nu gelukt. In de maand september vindt een kleine beeldententoonstelling plaats bij de Waterschapsheuvel, het 'tweede' deel van de heemtuin rond de grote vijver.

Op vrijdagochtend 28 augustus zijn hier zeven werken geplaatst van vier kunstenaars: Ingrid Davids, Kira Fröse en Jan en Hans Blank. Zo kunnen kunstliefhebbers toch weer genieten van onverwachte, kleurrijke en tot nadenken stemmende beelden in de openlucht.

Vanwege de coronamaatregelen en de beperkte ruimte in de heemtuin wordt er dit jaar geen opening georganiseerd en ook geen rondleidingen. Iedereen is wel van harte uitgenodigd om zelf een kijkje te komen nemen. De beelden blijven de hele maand september staan. De heemtuin en Waterschapsheuvel zijn door de week open van 8.00 tot 16.45 uur, en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Meer informatie: www.kunstindeheemtuin.nl.