RCL mannen komen net tekort in bekerstrijd

voetbal n RCL nam het afgelopen zaterdag op tegen FC Boshuizen in het kader van de districtsbeker. De Leiderdorpers boden goed tegenstand maar moesten de winst aan de Leidse gastheren laten.

Het eerste half uur van de wedstrijd revancheerde RCL zich na een paar matige vertoningen in oefenwedstrijden. Tegen vierdeklasser Meerburg werd eerder maar nipt gewonnen en tegen laagvlieger Stompwijk’92 werd op eigen veld zelfs verloren. De ploeg van Hein van Heek speelde nu gedreven, fel op de bal en hield de linies kort op elkaar.

Het initiatief werd aan FC Boshuizen gelaten om er af en toe venijnig uit te komen. De thuisclub zocht naar een manier om de tegenstander aan te pakken, maar kreeg pas een kwartier voor rust meer vat op de wedstrijd. De toch wel verdiende voorsprong was niet het eindresultaat van een vloeiende aanval maar een bekeken afstandsschot van Noah Libbenga brak de score open.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Tommy Sinteur nog een kans, de nummer tien kwam de voorbije seizoenen juist uit voor de club aan de Boshuizerkade, maar zijn poging ging voorlangs.


Veel wissels

Sprankelend was het na de pauze zeker niet en meer van hetzelfde. De thuisploeg mocht het initiatief hebben, maar de eersteklasser had zichtbaar moeite met de kleine ruimtes. RCL trachtte er af en toe uit te komen, maar kwam niet heel vaak in de buurt van doelman Risheet Lai. Evenals in alle oefenwedstrijden werd er ook in dit duel veelvuldig gewisseld. Ook dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Het was ronduit sneu dat Shivan Chaigneau, net gebracht, al weer snel naar de kant moest na een pittige overtreding van Leidse kant. Of de aard van de blessure ernstig is, moet nog blijken. De Leiderdorpers zitten bepaald niet te wachten op blessureleed omdat Robin Brasker en Stijn Rietbroek al eerder moesten afhaken. Het tweetal zal wel weer spoedig aansluiten.


Gemiste kansen

Grote kansen bleven uit. Toch had Sinteur meer mogen doen met de door FC Boshuizen geboden ruimte. Dit keer was de inzet te slap en dus bleef de Leiderdorpse achterstand op het scorebord staan. Met nog een kwartier te gaan dwong Adam Atif Andrew Bontje tot een redding bij een vrije trap. Zo bleef het dus nog wel spannend en het had kort voor tijd zomaar 1-1 kunnen worden. Een vrije trap bereikte spits Ali Barokzay, die met het hoofd echter de juiste richting niet vond.


Perspectieven

Zo verloor RCL het eerste duel om de knikkers, maar de nipte nederlaag tegen de technisch vaardige eersteklasser bood wel perspectieven voor Van Heek en de zijnen. "Zowel de staf als de spelers waren zich ervan bewust dat het beter moet dan in de eerste oefenpotjes. Daarin kregen we weliswaar genoeg kansen om goals te maken, maar het stond simpelweg niet goed. Met Nick van Bemmel nu achterin kwam er meer rust en onderling liep het ook veel beter. Ik vind dat de ploeg het goed heeft gedaan. Tegen een sterk FC Boshuizen zo weinig weg geven is niet verkeerd. Hier kunnen we zeker verder mee”, aldus de trainer


RCL speelt nog drie oefenwedstrijden en twee bekerontmoetingen alvorens de competitiestart. In de districtsbeker komt eerst Foreholte op bezoek komende zaterdag en de Racing Club sluit af met een uitwedstrijd bij Valken’68. De eerste twee ploegen plaatsen zich voor de volgende ronde.


Bron: Leidenamateurvoetbal.nl


BC De Spotvogels klaar voor nieuwe seizoen

badminton n Na een lange rustperiode door het coronavirus gaat het nieuwe seizoen van de Leiderdorp Badmintonclub de Spotvogels op zaterdag 6 september weer van start. Wie het badmintonnen in clubverband eens wil uitproberen, kan zich aanmelden via www.spotvogels.nl/lid. Belangstellenden kunnen zes keer proefspelen op maandag of woensdag voor een klein bedrag. Op woensdag 16 september start, bij voldoende deelname, een introductietraining voor beginnende spelers van 20.00 tot 21.00 uur. Een proeflidmaatschap (inclusief de introductietraining van 6 weken) kost nu slechts € 30. Vanwege de coronamaatregelen moeten aspirant-badmintonners die willen langskomen op een training zich van tevoren aanmelden via e-mail info@spotvogels.nl.

Ook sponsoren zijn welkom bij de vereniging die langzaam groeit en momenteel bijna 70 leden telt. Kijk op www.spotvogels.nl voor meer informatie.


Stoelyoga voor ouderen

yoga n Vanaf 17 september kunnen ouderen bij Flow Yoga Leiderdorp elke donderdag van 11.00 tot 12.00 uur een les stoelyoga volgen. Stoelyoga is een milde vorm van yoga waarbij de deelnemers de oefeningen zittend uitvoeren of de stoel ter ondersteuning gebruiken. Stoelyoga is daarmee voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Het is ook erg geschikt voor ouderen met bijvoorbeeld artrose. De lessen zijn gericht op het soepeler maken van spieren en gewrichten. De deelnemers leren om spanning los te laten en de concentratie en motoriek te verbeteren.

Flow Yoga Leiderdorp is gevestigd aan de Splinterlaan 154c in Leiderdorp. Natuurlijk worden alle coronamaatregelen goed nageleefd. Afhankelijk van de aanvullende verzekering kunnen deelnemers in aanmerking komen voor een vergoeding in het kader van Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO).

Mail of bel voor meer informatie of aanmelden naar contact@flowyogaleiderdorp.nl of 06 2940 4010, of kijk op de website: www.flowyogaleiderdorp.nl/workshops/.