Afbeelding
Foto: PR

50!

Abraham! Is dat tegenwoordig ook al een hondennaam? Misschien. Maar daar gaat het niet om. We doelen op het zien van Abraham, als je 50 bent geworden.

Mooi om zo’n mijlpaal te halen. En dat is gelukt, namelijk met deze rubriek. Sterker nog, deze bijdrage van ‘Hondenweer’ is alweer nummer 50-en-zoveel! Een mijlpaal dus - al zeggen we het zelf.

Mijlpalen moeten gemarkeerd worden. Tegen het vergeten zijn dan ook de eerste vijftig bijdragen van deze rubriek in een kleine maar fijne bundel bijeengebracht. Om in te bladeren, om nog eens dat ene of andere stukje terug te lezen. Omdat het wel aardig of grappig was, misschien zelfs leerzaam af en toe.

Nee, niet gelijk naar de boekhandel rennen! Want daar is het boekje niet te vinden. Hoe u er wel aan kunt komen? Dat is simpel: doe mee aan de onderstaande quiz, stuur de drie antwoorden via de mail (zie onderaan) naar het Platform Hondenweer-HVL, en de eerste vijf inzenders met drie goede antwoorden ontvangen het boekje. Makkelijk zat! Hoewel, eerst even de vragen goed beantwoorden natuurlijk:


1) Wanneer verscheen de eerste aflevering van Hondenweer in het Leiderdorps Weekblad?

a) januari 2016

b) maart 2016

c) mei 2016

d) juli 2016


2) Kent u de eetgewoonten van de hond?

a) Een hond eet nooit gras

b) Een hond eet nooit poep

c) Een hond eet nooit sneeuw

d) Honden eten poep én gras én sneeuw


3) Wat is het ras van de hond op de foto hier onder?

a) Labradoodle

b) Lagotto Romagnolo

c) Perro de Agua Español

d) Vuilnisbakkie

En oh ja, voor alle duidelijkheid: over de uitslag van deze quiz wordt niet gecorrespondeerd…


Zie ook Facebook Platform Hondenweer – HVL

Afbeelding