Oud papier en houdbaar voedsel

inzameling n Vroege vogels kunnen dinsdag 1 september al om 7 uur oud papier inleveren bij de Scheppingskerk. Vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Leiderdorp nemen die dag tot 16.30 uur op het kerkplein aan de Van Poelgeestlaan 2 oud papier, karton en ook houdbare artikelen voor de voedselbank in ontvangst.

Deze maandelijkse service is vanwege coronamaatregelen pas deze zomer hervat. Voorlopig is het door ruimtegebrek in het kerkgebouw nog onmogelijk om daarnaast ook boeken in te zamelen. Coördinator Hans Kapteyn hoopt dat boekenbezitters voorlopig elders opslagruimte vinden.

De inzameling van artikelen voor de Voedselbank Leiden en omstreken beperkt zich overigens niet tot één maandelijks moment. In de Scheppingskerk staan de deuren elke maandag en donderdag open van 10.00 tot 12.00 uur, in de Dorpskerk (Hoofdstraat 19) elke dinsdag en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer inlichtingen: kerkelijk bureau Protestantse Gemeente Leiderdorp 071-5890259 of kerkbureau@pgleiderdorp.


Dode gevonden in water langs Zijldijk

politie n Vrijdag 21 augustus aan het begin van de avond is een overleden persoon gevonden in het water nabij een woning langs de Zijldijk in Leiderdorp.

De hulpdiensten kregen rond 18.00 uur de melding dat er iemand in het water lag. Een duikteam van de brandweer rukte met spoed uit maar bij aankomst bleek het slachtoffer al te zijn overleden. De politie vermoedt dat het om een ongeval gaat maar er wordt nog onderzoek gedaan.


Politie zoekt getuigen steekpartij

stoepborden n De politie heeft vorige week rondom het Leidse Hout stoepborden geplaatst over het steekincident op vrijdag 14 augustus waarbij een 20-jarige vrouw werd neergestoken. Op de borden worden getuigen opgeroepen om zich te melden.

De vrouw liep vrijdag om half 2 ’s nachts samen met haar vrienden in de buurt van het theehuis in het Leidse Hout toen ze ineens werd aangevallen door een nog onbekende man die vanuit de bosjes kwam, Ze werd meerdere malen gestoken. Ondanks een grote zoekactie met honden en helikopter is de dader niet gevonden. De verdachte is een blanke man van tussen de 20 en 25 jaar, rond de 1,70 meter lang en met een tenger postuur. Hij droeg op het moment van het steekincident een licht T-shirt en een zwarte rugtas. Hij heeft kortgeschoren, blond haar en had een bruin jasje aan.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook camerabeelden uit de omgeving van het Leidse Hout zijn welkom.