Zevende altijd bereikbare AED

Opening n Leiderdorp heeft er sinds vandaag officieel een AED (Automatische Externe Defibrillator) bij die 24 uur per dag bereikbaar is. Het is de zevende in de gemeente die in geval van nood altijd beschikbaar is.

Een AED is een draagbaar apparaat dat in geval van een hartstilstand met een elektrische schok het hartritme kan herstellen. Snel handelen is daarbij van cruciaal belang. Daarom is het belangrijk dat in elke buurt een AED voor het grijpen ligt.

De nieuwe AED, die is gefinancierd door de gemeente, hangt in een kastje aan de brandweerkazerne aan de Simon Smitweg. Dat kastje is aan de gemeente geschonken door de lokale EHBO vereniging. Voorzitter Divera Kapteijn ‘opende’ de AED vanmiddag (26 augustus) samen met wethouder Daan Binnendijk.

Leiderdorp werkt aan een dekkend netwerk van AED’s. Naast de zeven 24/7 beschikbare AED’s zijn er negen die niet altijd bereikbaar zijn.


ING Leiderdorp definitief dicht

bank n Het ING-kantoor aan de Reaal 6 in Leiderdorp blijft definitief dicht. Dat heeft de bank vorige week per brief gemeld aan zijn klanten.

Het Leiderdorpse ING-filiaal is al maanden gesloten vanwege corona maar nu is zeker dat de deuren ook niet meer open gaan. Als reden wordt gegeven dat steeds meer klanten hun bankzaken online regelen waardoor er steeds minder mensen naar het kantoor komen. Voor Leiderdorpers is het dichtstbijzijnde ING kantoor nu aan het Schuttersveld in Leiden.

Eerder sloten al de ABN AMRO en de Rabobank kun filialen in Leiderdorp. Wat betekent dat er in de gemeente nu geen fysiek bankkantoor meer is. Wel krijgt de Rabobank per 1 september bij wijze van proef een fysiek loket in het atrium van het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan. 1.