LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Indië herdenking

In het LW van 19 augustus las ik over de Indië herdenking van 15 augustus op de Algemene Begraafplaats in Leiderdorp. Het is goed dat de Oranjevereniging hier ook in dit moeilijke jaar toch aandacht aan besteedt. Toch begon het na het lezen van het artikel te wringen bij mij. Waarom staan hier geen mensen die het einde van de tweede wereldoorlog in toenmalig Nederlands-Indië zelf hebben meegemaakt. Hebben de wel aanwezigen misschien wel verhalen gehoord van familieleden die dat wel hebben meegemaakt? Dat laatste is wel te hopen vind ik.

Persoonlijk ken ik mensen die in de oorlog in Japanse kampen hebben gezeten of die verhalen hebben gehoord van familieleden die de ellende, ook van even na de oorlog, aan den lijve hebben meegemaakt. Misschien is het een idee om daar bij volgende gelegenheden aan te denken en mensen erbij uit te nodigen om hen hun herinneringen op zo'n dag te laten vertellen. Het geeft meer diepte aan zo'n herdenking.


Emile Snell, Leiderdorp


Stoffen mondkapjes

ruilwinkel n In de Ruilwinkel aan de Buitenhoflaan 1 te Leiderdorp kunnen klanten nu ook stoffen mondkapjes aanschaffen voor 2 punten per stuk. De coupeuse die elke eerste woensdag van de maand in de Ruilwinkel aanwezig is om kleine naaiklusjes voor klanten te verrichten, heeft de mondkapjes gemaakt volgens het patroon van het RIVM.

In de Ruilwinkel kunnen Leiderdorpers spullen die zij niet meer gebruiken inwisselen voor punten. Met die punten kunnen ze andere spullen in de winkel aanschaffen. Per klant worden momenteel niet meer dan tien artikelen ingenomen.

De Ruilwinkel is elke woensdagmiddag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. In verband met corona is er een uitgebreid protocol van regels voor bezoekers dat na te lezen is op de website www.incluzioleiderdorp.nl/ruilwinkel. Om te zorgen dat er niet te veel klanten in de winkel zijn, wordt gewerkt met tijdslots van een half uur. Een tijdslot is te reserveren reserveren door op maandag tussen 13.00 en 17.00 uur te bellen met 06 27376668.


Nierstichting collecteert

Vrijwilligers n Ook in Leiderdorp gaan van 13 tot en met 19 september vrijwilligers langs de deuren om te collecteren voor de Nierstichting. Het collecteren gebeurt op een corona-veilige manier. De Nierstichting zet zich in voor een beter leven voor nierpatiënten en voor preventie van nierziekten. Rechtstreeks online doneren kan via www.nierstichting.nl.