Samenleving kan niet zonder vrijwilligers

VERVOLG VAN VOORPAGINA


Een samenleving kan niet zonder vrijwilligers en in Leiderdorp is de vrijwilligersinzet groot. Er zijn bij Incluzio Leiderdorp alleen al ruim 180 vrijwilligers actief in de zorg, welzijn, ouderen- en jongerenwerk, cultureel werk en sport. Zonder vrijwillige inzet zou een deel van de noodzakelijke ondersteuning voor kwetsbare en minder kwetsbare inwoners niet mogelijk zijn.

Vrijwilligerswerk moet aansluiten bij de talenten en wensen van potentiƫle vrijwilligers. Met circa veertig openstaande vrijwilligersvacatures op www.vrijwilligerswerkleiderdorp.nl zit er altijd iets passends tussen zoals: activeringsvrijwilliger, fietsmaatje, taalcoach, BalkonBeweegcoach, mantelzorgondersteuner, bezoekmaatje of leerlingbegeleider bij de schooltuinen. Diverse vrijwilligersvacatures bevatten naast een vacaturetekst ook een advertentie of promotievideo, om een goed beeld te krijgen bij de werkzaamheden.

Ook voor de vrijwilligers zelf heeft het doen van vrijwilligerswerk meerwaarde. Het geeft mensen niet alleen een goed gevoel maar is ook een manier om nieuwe competenties aan te leren, contacten op te doen en een netwerk op- of uit te bouwen.


Vrijblijvend gesprek

Wie vragen heeft over vrijwilligerswerk in Leiderdorp kan contact opnemen met de vrijwilligerscoƶrdinator van Incluzio Leiderdorp via e-mail cvdplas@incluzio.nl voor een vrijblijvend gesprek over welk vrijwilligerswerk iets kan toevoegen en welke organisatie past bij de interesses.