Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE

ADHD?

Voor de corona-ellende uitbrak, zaten er op donderdagmorgen 20, 25 voornamelijk oudere mensen opeengepakt in een ruimte tussen tafellaken en servet. Als haringen in een ton, als het ware. Bij allemaal werd een beetje bloed afgetapt, dat in het laboratorium op waarde werd bekeken. Door de trombosedienst worden ze elke 6 weken opgetrommeld.

Op een dag kwam een man met een luid "goede morgen, allemaal" aanzetten. Niemand reageerde. "Wat is hier aan de hand?" vroeg hij, de kring rondkijkend. "Jullie zijn zo stil, staan er soms mensen boven aarde?" De mondhoeken van de meesten wezen weinig vrolijk naar beneden, de vraag was dus alleszins gerechtvaardigd. Hij kon dat duidelijk niet verdragen en begon een gesprek met de man naast hem. "Welk nummertje heb jij getrokken?" vroeg hij. "80". "Allemachtig, dat wordt een lange zit vandaag", liet hij de zwijgzame aanwezigen weten. Ze gaven geen krimp. Als een moppentapper die de zaal wil meekregen, zei hij, niet uit het veld te slaan: "Kennen jullie dat verhaal over die 2 mannen die op vakantie naar Parijs gaan?" Geen reactie. "Ze gingen niet." Hij moest er zelf hartelijk om lachen. Hij ging verder: "Gisteravond ben ik naar een klassiek concert geweest",… hij zag dat hij de aandacht kreeg. "Een hele zit, in de pauze moest ik even een plasje doen",… een paar bloedgevers schoven naar voren, ze wilden niets missen. "Staat een man naast me, die zegt 'een zwaar stuk, hè?'”… nu is iedereen een en al oor. "Weet je wat ik toen geantwoord heb? Nee? Echt niet? Ik zei hem: ‘Ik heb liever dat je voor je kijkt'." Hij schaterde het uit. En verdraaid, hij kreeg de lachers op zijn hand.

Hij stond op en stapte naar het kamertje waar geprikt werd. Vóór zijn beurt, er werd niets van gezegd. Hij draaide zich om en zei: "Kennissen houden 2 geiten als huisdier, 'Stinkt dat niet', vroeg ik, 'nee, daar wennen die beesten wel aan'." En: "Ik heb geen ADHD, hoor, ik ben een beetje druk van mezelf. Geen angst, het is niet besmettelijk." Eenmaal vertrokken, kwamen de gesprekken los.


Auto te water aan Van der Marckstraat

Ongeval n Een personenauto belandde vrijdagmiddag tegen vijven in de sloot langs de Van der Marckstraat in Leiderdorp. Beide inzittenden zijn door duikers van de brandweer uit het voertuig gehaald dat tot raamhoogte in het water stond. Zij waren kletsnat maar ongedeerd.

Het ongeluk zou zijn gebeurd doordat de bestuurder onwel werd en vanaf de Lijnbaan rechtdoor reed in plaats van de bocht naar de Van der Mackstraat te nemen. De auto schampte daarbij ook nog een lantaarnpaal. De politie heeft de bestuurder gecontroleerd op alcohol- of drugsgebruik. De auto is geborgen door een bergingsbedrijf.