Afbeelding
Foto:

LVU-programma voor seizoen 2020-2021 is uit

programmaboekje n Al zat het coronavirus ook de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) lelijk dwars, toch is het gelukt voor het seizoen 2020–2021 weer een gevarieerd programma samen te stellen. Het programmaboekje wordt heel binnenkort verspreid en op de website is het programma inmiddels te bekijken. Uiteraard volgt de LVU de regels voor de 1,5 metersamenleving nauwgezet.

Oude bekenden

In het programma zijn zoals altijd cursussen aquarelleren, schilderen & tekenen, en korte cursussen voor de bewerking van foto’s en van videofilm opgenomen. Opnieuw zijn er cursussen Arduino voor beginners en voor gevorderden en ook de studiedag ‘Alles over het heelal in één dag’ keert terug, mét een studiedag ‘The Universe Revisited’. De beoefenaars van yoga, tai chi en 'bewust bewegen' kunnen weer bij de LVU terecht. Ook biedt de LVU weer cursussen Engels, Frans, Italiaans en Chinees, en ook Dutch for foreigners.


Nieuw

Naast de ‘vaste waarden’ bevat het programma ook veel nieuws, zoals cursussen handlettering voor beginners en gevorderden en workshops stempels maken. In twee cursussen filosofie kan men aan de hand van recent verschenen, heel toegankelijke boeken, de gedachten van moderne filosofen leren kennen. In een cursus ‘Schrijf je familiegeschiedenis’ gaat het om het schrijven van een historisch familieverhaal op basis van de resultaten van genealogisch onderzoek. In de serie korte cursussen over de Islam volgt een cursus ‘Mohamed – perspectieven op de profeet’.


Lezingen

In het voorjaar organiseert de LVU een serie lezingen over klimaat, energie en duurzaamheid, samen met medewerkers van het Planbureau voor de Leefomgeving. Zoals ieder jaar zijn er weer twee boeiende korte lezingencycli over archeologie en oude geschiedenis, één over de Romeinen in Nederland en één over het hoge Noorden van Europa. De LVU biedt voorts een fraaie serie lezingen aan over ‘100 meesterwerken van Hollandse en Vlaamse kunst 1350-1750’ die in de Codart Canon van de Lage Landen zijn opgenomen. Vroeg in het seizoen zijn er twee kunstlezingen geagendeerd, één over Jan Mankes, wiens werk dit najaar wordt tentoongesteld en één over de pas overleden Christo, beroemd vanwege het inpakken van gebouwen zoals de Rijksdag in Berlijn.


Meer dan honderd cursussen om uit te kiezen

Het Programma Moderne Architectuur, met bezoeken aan vier opmerkelijke musea, dat het afgelopen voorjaar niet konden uitvoeren, staat nu geprogrammeerd voor voorjaar 2021.


Talenprogramma

Het talenprogramma bevat een aantal opvallende nieuwigheden: een cursus ter voorbereiding op het examen voor het Cambridge First Certificate, een cursus Business English om in de zakelijke omgeving beter met Engels uit de voeten te kunnen, en een cursus voor tieners, ‘Engels spreken is fun – Teenager Time’.

En dit is alleen nog maar een greep uit de meer dan honderd cursussen die nu al op het programma staan. In december komt de LVU nog met een aanvulling.

Iedereen kan in het LVU-programma een lezing, workshop of cursus vinden die interessant, leerzaam, gezellig of gewoon leuk is. Het programmaboekje is te verkrijgen bij de LVU (Splinterlaan 156) en onder meer bij de bibliotheek (Simon Smitweg 9) en het gemeentehuis (Willem-Alexanderlaan 1).


Informatie en aanmelding kan via www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).