Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE

Barbecue

Alles was in huis gehaald voor de eerste barbecue nu – wat wij dachten – de grootste corona-ellende achter de rug was. Worstjes, spekjes, karbonaatjes, sateetjes, volop kipfilet, stokbrood (bruin en wit) en vier verschillende sauzen. En wijn natuurlijk: rood, wit en rosé. Van alles was er voldoende om een paar dozijn familieleden, vrienden en kennissen op royale wijze te ontvangen. Een verhuurbedrijf kwam statafels brengen, parasols (geel, rood en blauw). Ook werd een batterij barbecue’tjes in de keuken opgesteld.

‘We doen het.’ Na lang wikken en wegen en na de door Rutte aangekondigde versoepelingen, durfden wij het wel aan; buiten staat het virus machteloos. Mondkapjes? Doe er maar veertig, voor de zekerheid. Desinfecterende gel? ‘Natuurlijk, je weet van de smetvrees van Hans en Ria.' De anderhalvemeter afstand tot elkaar leverde geen probleem op. De weersverwachting? Zon! Sinds de corona-uitbraak waren de temperaturen zomers.

Het begon eigenlijk allemaal veelbelovend. Dat de zon het liet afweten was wel jammer, maar het lichte briesje maakte veel goed. Het sociaal kussen (1-2-3 en een 4e als bonus) bleef zonder al te veel discussie achterwege, ook het handen schudden. Het bleef bij een elleboog en voetje-trap. De eerste paar glaasjes werden gretig naar binnen geklokt, de drankjes begeleidden de eerste smakelijke hapjes, aangereikt door een inderhaast in huis gehaalde horecahulp.

En toen begon het te storten. Tegelijk stak er een tornado-achtige wind op. Al de mensen in huis halen, dicht op elkaar gepakt, uitgesloten! Zo rustig als iedereen was gekomen, zo snel maakten ze zich uit de voeten. De boel opruimen? Nee hoor, ben jij een haartje? We schoven het toepasselijke maar drakerige ‘Winden waaien om de rotsen’ in de dvdspeler, kropen bij elkaar op de bank en schonken nog eens in.

Een paar dagen later – de zon straalde weer, het kreng - werden de tafels, parasols en de hele mikmak aan messen, vorken en borden opgehaald. ‘Een geslaagd feestje geweest?’ vroeg de geblokte man opgewekt. ‘Breek me de bek niet open,’ zei ik, terwijl ik hem een tas vol vlees aanreikte. ‘We hadden weer eens te veel ingeslagen. Eet smakelijk.’


Vrienden gaan Digitaal Quizzen

vriendenfeesten n De Vrienden van het Oude Dorp hebben besloten om toch een onderdeel van de Vriendenfeesten in het eerste weekend van september door te laten gaan. Voorzitter Herbert Zilverentant: “Wij gaan digitaal Quizzen. Vanuit eigen huis of tuin kunnen teams meedoen aan de Vriendenquiz. We zijn druk bezig met de voorbereidingen en zullen later met meer informatie komen. Regel alvast een team en hou vrijdagavond 4 september vrij. Wij hebben er enorm veel zin in om toch een onderdeel van de Vriendenfeesten te kunnen organiseren.”

Teams kunnen zich al aanmelden via e-mail martijn@oudedorp.nl.