100.000 euro uit overschot in coronapot

politiek n Na alle berichten over aanstaande bezuinigingen, nodig om structurele tekorten op de begrotingen voor de komende jaren te dekken, kwam het Leiderdorpse college van B en W begin deze week voor de verandering met positief financieel nieuws: bij de eindafrekening over 2019 blijkt dat er 873.627 euro over is. Van dat geld wordt 100.000 euro gereserveerd voor ‘lokale coronamaatregelen’. De rest gaat in de algemene reserve.

Het positieve resultaat is grotendeels te danken aan meevallers in de kosten voor de bibliotheek, onderwijs en sport, bij elkaar goed voor 4 ton. Nog eens 3 ton kwam binnen door een teruggave van BTW over de jaren 2015 tot en met 2018.

De 8 ton is overigens niet alles wat de gemeente overhield in 2018. Al eerder kon 1,5 miljoen euro aan overschotten op het sociaal domein, de grondexploitatie en de algemene uitkering toegevoegd worden aan de verschillende reservepotten.

De gemeenteraad bespreekt de jaarrekening en het jaarverslag over 2019 tijdens een digitaal te volgen raadsvergadering op maandag 13 juli om 20.30 uur.


Rommelmarkt         bij Tamarco

Verkoop n Op zondag 12 juli van 10.00 tot 14.00 uur organiseert de Leiderdorpse show- en marchingband Tamarco weer een rommelmarkt in en bij het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Door de maatregelen rondom covid-19 zijn er wel speciale richtlijnen opgesteld. Er mag slechts een beperkt aantal mensen binnen zijn en er wordt strikt toegezien op goede doorstroming en hygiëne. Uiteraard zijn RIVM richtlijnen ook in het clubgebouw van kracht.

Bezoekers wordt aangeraden niet meteen om 10.00 uur voor de deur te staan; dat om wachttijden te voorkomen.