Afbeelding
Foto:

ZOMERACTIVITEITEN

agenda n Ook wie deze zomer in Leiderdorp blijft, hoeft zich niet te vervelen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, waarbij voor elke leeftijd wel wat te beleven is:

Woensdag 15 juli

11.00 - 14.30 uur: Vaartocht 'Uitwaaien in het Groene Hart'

Incluzio biedt deze vaartocht aan met dank aan een bijdrage van Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds. Deze vaartocht is speciaal door Rederij van Hulst ontwikkeld voor de anderhalve-meter-samenleving. Bijzonderheden: inclusief een lunch (geef bij aanmelden eventuele allergieën aan). Maakt u gebruik van een rolstoel, geef dat dan bij aanmelden aan.

Opstapplek: Zijldijk 30, Leiderdorp. Kosten: €20,- p.p. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 7 juli bij de balie van Incluzio in het gemeentehuis van Leiderdorp (Willem-Alexanderlaan 1). Bij aanmelding contant betalen.


Donderdag 23 juli

14.00 - 16.00 uur: Workshop Bewegen ‘Kom uit je corona bubbel’ door More than dance by Giselle

Beweeg je mee vanuit je corona bubbel? Samen op muziek in beweging komen en elkaar weer ontmoeten op gepaste afstand. Een middag verbinden en delen van ervaringen. Een vrolijke workshop samen sterk maar dan anders. Trek kleding aan die lekker zit en neem sportschoenen/makkelijke schoenen mee

Locatie: Dwars, Bloemerd 1c (buiten bij goed weer). Kosten: €5,- incl koffie en iets lekkers. Aanmelden bij de balie van Incluzio in het gemeentehuis van Leiderdorp (Willem-Alexanderlaan 1). Bij aanmelding contant betalen. Er is een beperkt aantal plekken dus wacht niet te lang met aanmelden.


Elke zaterdag

14.00 - 15.00 uur: Hapkido, Koreaanse zelfverdedigingssport

Starters komen een paar keer kennismaken en doen mee aan een reguliere training, die is aangepast aan de huidige situatie, de opkomst en het weer. Deelnemers moeten 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Locatie: Van der Marckstraat 19. Kosten: geen. Aanmelden niet nodig. Kijk op www.hosinhapkidoteam.nl voor meer informatie.


Verschillende dagen en tijden

Kennismakingsaanbod Yoga Leiderdorp

Yin yoga, power yoga, pilates, spierversterking vrouwen of hatha yoga.

Locatie: Buitenhoflaan 64. Kosten: 'vakantiekaart’ €50,- voor vijf lessen naar keuze, geldig in de maanden juli en augustus. Aanmelden of meer informatie: lieke@resultspersonaltraining.nl of 06 – 25 57 58 70.


Meer activiteiten zijn te vinden op www.mijnleiderdorp.nl.


Laat je testen, ook bij milde klachten

corona n Het aantal positieve coronatesten blijft dalen in de regio Hollands Midden. Vorige week zijn 2969 coronatesten afgenomen waarvan slechts 0,3 procent positief waren, in totaal tien personen. Er zijn geen nieuwe coronaclusters ontstaan. Dat meldt de regionale GGD.

De GGD dringt erop aan dat mensen zich ook bij milde klachten laten testen. Te vaak doen ze dat niet omdat ze ervan overtuigd zijn alleen maar een ‘gewone verkoudheid’ te hebben. Bovendien heerst het misverstand dat de coronatest maar één keer gratis is. Dat klopt niet; iedereen kan zich zo vaak als nodig gratis laten testen op corona.

Dus ook bij milde klachten: bel 0800-1202 en laat je testen. Want alleen zo weet je zeker of je corona-vrij bent. Doe het voor jezelf en voor je familie, vrienden en collega’s.