Marga van Oudshoorn staat dinsdag 30 juni voor het laatst achter de toonbank bij Ecco. | Foto: PR
Marga van Oudshoorn staat dinsdag 30 juni voor het laatst achter de toonbank bij Ecco. | Foto: PR Foto:

Bekend gezicht gaat Winkelhof verlaten

pensioen n Ontelbare klanten heeft ze geadviseerd bij het kopen van schoenen. Ruim dertig jaar werkte Marga van Oudshoorn bij schoenwinkels in Winkelhof. Maar vanaf 1 juli moeten de bezoekers van het Leiderdorpse winkelcentrum haar missen, dan gaat ze genieten van een welverdiend pensioen.

Winkelhof Leiderdorp in de jaren 90 van de vorige eeuw. Via de ingang bij de Dubloem betreden wij het Winkelhof van de jaren 90. Holle Bolle Gijs, Free Recordschop en Bert Schiers, we wandelen verder langs de AH, Zeeman en de Jamin, daar tegenover is de BATA schoenenwinkel waar Marga van Oudshoorn op haar 37ste haar loopbaan in de schoenenverkoop is begonnen. De BATA waar de ijzeren rekken nog buiten stonden, waar de slippers, schoolgympen en de Spaanse sloffen in bakken lagen en je nog kon grabbelen of de juiste maat er tussen zat.

De jaren bij de BATA werkte Marga samen met Anita, Annelies en Annie. Met deze collega’s maakte ze rond 1999 de overstap naar een nieuwe winkel die ook van naam en eigenaar veranderde: het huidige Nelson schoenen. De nieuwe winkel werd in 1999 geopend in het oude pand van Westgeest tegenover de Digros. Bij Nelson schoenen heeft ze vele jaren met enthousiasme en passie gewerkt en een grote vaste-klantenkring opgebouwd. Rond 2002 werd Marga gevraagd om de overstap te maken naar de ECCO shop (van Nelson), de ECCO shop kwam in het nieuw aangebouwde stuk (1999) van het Winkelhof.

Het was voor Marga een lastige keuze, ECCO stond in die tijd niet echt bekend om hippe en trendy schoenen en ja, wie kent de ECCO soft niet? Na een denkperiode besloot ze toch de overstap te maken, ze werd immers zelf ook een dagje ouder. Zo wandelen we van de Nelsonwinkel naar de Ecco-shop en lopen we langs de Steps en Prénatal richting de dierenwinkel 'Pets Place' langs Ad Noyen schoenen, naar het nieuwe deel van Winkelhof. Bij de Ecco-shop was ze al snel op haar plaats. Samen met Anita, Lenor en Annie werkt ze daar vele jaren met heel veel plezier. Marga staat bij veel klanten bekend om haar enthousiasme, passie en behulpzaamheid. Zoals ze thuis ook oprechte aandacht heeft voor haar kinderen en kleinkinderen, heeft ze dit ook voor al haar Ecco-klanten.

Nu is het bijna zover: haar laatste werkdag op 30 juni. Bent u toevallig in Winkelhof? Kom gerust even gedag zeggen 'met inachtneming van de corona richtlijnen'.


Afbeelding