Afbeelding
Foto: Anko Lubach

Eén dorp, duizend winnaars en verliezers

Boek n Op 10 juni verschijnt Noodlot, de nieuwe thriller van de auteur Marlen Visser.

Marlen tekende hiervoor een contract bij uitgeverij Prometheus, de uitgever van onder andere Simone van der Vlugt en Griet op de Beeck. Voor dit verhaal heeft ze zich laten inspireren door een gebeurtenis in het Zeeuwse Vrouwenpolder, zes jaar geleden, toen de Postcodeloterij-hoofdprijs op de enige postcode van dit kleine dorp viel. Waarmee alle inwoners automatisch winnaar of verliezer werden. Patrick Lodiers (BNN) maakte er een documentaire over.

Wat doet zo’n gebeurtenis met een kleine, gesloten gemeenschap? In het dorpje Vierschoten in Noodlot worden de verhoudingen stevig op scherp gezet. Met alle gevolgen van dien…

Peter R. de Vries voorzag het manuscript van zijn professionele commentaar.


Over de auteur

Marlen Visser is auteur en schrijfcoach. Tot voor kort woonde zij achtereenvolgens (jarenlang) in Leiden, Leiderdorp en Voorschoten. Zij werkt nog altijd in Leiderdorp, als manager bedrijfsvoering bij FloreoKids. Naast haar boeken -Stem! (genomineerd voor de Schaduwprijs) en Meesterdeal- schreef zij de succesvolle Storytel Original luisterserie Latte Macchiato.


Jong leven in Boterhuispolder

Natuur n Vanaf maandag 15 juni zal de Boterhuispolder weer geheel toegankelijk zijn voor fietsers en wandelaars. In verband met het broedseizoen was het Leiderdorpse deel van de polder zoals ieder jaar voor een periode van drie maanden gesloten om de vogels die daar nestelen de kans te geven om in alle rust te broeden. En daar hebben ze gebruik van gemaakt, zo zag fotograaf Anko Lubach tijdens een wandeling over de – wel toegankelijke – Nieuweweg, aan de zuidkant van de polder. “Als je geluk hebt, kan je zomaar in bomen maar ook gewoon in het gras, de nieuwe aanwas zien!”, schrijft hij. Op de foto links een jong koolmeesje dat als een bolletje wol op de takken zat van één van de bomen langs de Nieuweweg, op de foto rechts een kievit kuiken dat parmantig rondstapte in het grasland van de polder.

Afbeelding
Marlen Visser. | Foto: PR