Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE

Mondkapjes

"Begin jij nu ook al?", antwoordde de man naast wie ik was gaan zitten en een praatje begon. Hoe gaat u om met corona, had ik hem gevraagd. Geen verrassende opening voor een gesprekje in deze tijd. Hij kon het woord niet meer horen. Natuurlijk had hij gelijk. Wanneer het niet zo hard zou aankomen, kun je zeggen dat je wordt 'doodgegooid' met die zes letters. "Voor mij en mijn vrouw is er sinds half maart, toen die ellende begon, niets veranderd", ging hij door. "Ja, in het begin, toen er zo gehamsterd werd. Het leek wel oorlog. Maar dat is voorbij. Ons dagelijks leventje gaat gewoon zijn gangetje."

Er valt een stilte, hij kijkt voor zich uit en zegt dan: "Mondkapjes, dat is ook zoiets. Ik noem het gezichtsmaskers. Daar is zo’n heisa om geweest, voor de paar honderd moslimvrouwen die die dingen dragen, is zelfs een wet aangepast. Nu moeten wij die maskers dragen in het openbaar vervoer en liefst ook op straat, voor onze veiligheid." Hij kwam op gang: "De vliegtuigen zitten weer vol, mensen met mondkapjes, maar wel op elkaar gepropt. Niks anderhalve meter. En in de bus en de trein mag dat niet. Rara." Ik moest hem gelijk geven en voor ik iets kan zeggen, ging hij niet te remmen door: "Die mondkapjes beschermen je niet tegen het virus. Wist jij dat? De échte mondkapjes worden in de zorg gedragen. De miljarden kapjes die in China zijn gekocht, deugen niet. Daar snap ik nou niks van. Voordat je iets koopt kijk je toch of ze in orde zijn. Nee hoor."

Daar kwam moeder de vrouw aan. Hij stapte op en groette. Het onderwerp anderhalvemeterafstand konden we niet meer uitdiepen. Wij hadden er ons ook niet aan gehouden. Onze manier van protesteren.


Fysius Rugexperts opent vestiging in Leiderdorp

gezondheidszorg n Op 11 juni 2020 opent een nieuwe vestiging van fysiotherapiepraktijk Fysius Rugexperts haar deuren in aan de Van der Valk Boumanweg 178 in Leiderdorp. Ellen, Lise en Lorenza, drie enthousiaste rugexperts (gespecialiseerde fysiotherapeuten) gaan hier aan de slag gaan om cliënten te helpen met hun rug-, nek- of bekkenklachten.

Fysius Rugexperts heeft nu in totaal 35 vestigingen verspreid over het land. Algemeen directeur Eline Termaat is blij dat haar mensen weer volop aan de slag kunnen. “De coronacrisis maakte het werk voor onze fysiotherapeuten erg moeilijk. Een groot deel van hun werk is natuurlijk fysiek, wat een tijd lang niet mogelijk was om uit te voeren. Maar we zien dat de behandelingen aantrekken, nu het weer veilig kan en mag. Daarom kunnen we nu toch een nieuwe vestiging openen, om ook in Leiderdorp mensen van hun klachten af te kunnen helpen."

Aanmelden voor een behandeling van rug-, nek- of bekkenklachten in Leiderdorp kan via www.fysius.nl/aanmelden of door te bellen naar 0800 222 22 27.