Ook in de Heinsiuslaan komt volgens de nieuwe verkeersplannen een 'knip', en wel ter hoogte van het Staringpad. | Foto: J.P. Kranenburg
Ook in de Heinsiuslaan komt volgens de nieuwe verkeersplannen een 'knip', en wel ter hoogte van het Staringpad. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Getroffen door ‘accent’

Als bewoners van de Statendaalder zijn we zeer onaangenaam verrast door hoogbouwplannen aan het Statendaalderplein. Waren wij enkele jaren geleden nog als ‘stakeholder’ uitgenodigd om mee te denken, nu moesten wij, nota bene behorend tot de zwaarst getroffenen van de megalomane plannen, hierover uit derde hand vernemen. Ook onze Vereniging van Eigenaren wist van niets. Opzet? Het zal wel een 'vergissinkje' zijn.

Het effect van dit zogenaamde noodzakelijke ‘accent’ op mijn leefomgeving verontrust mij in hoge mate en ik hoop dat de collegepartijen heel ernstig rekening zullen houden met mijn en mijn medebewoners’ belangen. Mijn bezwaren: licht en uitzicht weg, uren per dag slagschaduw over de woningen, het windtunneleffect (op grotere hoogte nog sterker dan op de grond), en wat dacht u van het verlies aan privacy die je nu nog op je balkon en in de huiskamer hebt? Schandalig en hoe je dit überhaupt durft voor te stellen! Vier ernstige aantastingen van het woongenot, waarbij ik nog even kort op 2 daarvan in wil gaan.

1. Privacy. Buren vanaf zo’n 20 meter afstand, en dat van 14 lagen; met een beetje verrekijker kunnen ze nog aflezen, welk merk theezakje je gebruikt.

2. Donker en schaduw. Natuurlijk, op 21 juni en de twee zomermaanden daarom heen hebben de woningen zelf weinig slagschaduw. Maar vanaf 21 september gaat het niet goed; de kolos geeft een slagschaduw van 65 meter en de eerste woningen, ook de hogere verdiepingen, gaan schaduw vangen tegen 12 uur, en tientallen meters brede band verschuift dan langzaam richting terrasje van het restaurant Hofplein. Rond 15 uur zijn de woningen en het terras weer ‘vrij’. Wie een voorbeeld van zo’n schaduweffect eens goed wil zien, kijkt in de namiddag vanaf het Engelendaal eens naar de appartementen achter de ook niet geringe Ommedijktoren. Je schrikt je wild.

Natuurlijk, het is niet onlogisch dat Wereldhave met de bouw van zo’n kolossaal hoogte ’accent’ iets van zijn optimistische aankoop probeert terug te verdienen, maar van harte hoop ik dat het college zich niet laat lijmen met die paar sociale huurwoningen die als smeermiddel ingezet worden; dat zou ten koste gaan van honderden omwonenden. Het lijkt me sterk dat er – binnen het vigerende bestemmingsplan- niet een aardiger plan te bedenken is, waarbij misschien minder verdiend wordt maar waarbij de belangen van de bewoners niet met voeten getreden worden.


Marianne Tigchelaar, bewoonster van de Statendaalder


Onzalige verkeersplannen

Het Leiderdorps Weekblad heeft er vorige week nog geen aandacht aan besteed, maar eind mei is gepubliceerd hoe het College van B&W het verkeer wil aanpakken. Het plan is om routes die automobilisten én navigatie als de meest logische kennen te blokkeren met een 'knip', zoals in de Van Poelgeestlaan. Men zegt om zogenaamd 'sluipverkeer' te weren. Dit benadeelt vooral mensen in het gebied tussen Van de Valk Boumanweg, Zijl, Engelendaal en Persant Snoepweg. Even naar de Santhorst, de Winkelhof of de Bloemert rijden zal een hele toer worden.

De term 'sluipverkeer' wordt veel te ruim uitgelegd. Sluipverkeer is verkeer dat normaal route A neemt, bij drukte of een incident route B, de 'sluiproute'. Maar de routes die B&W nu wil blokkeren zijn wegen die bewoners, bezoekers en leveranciers dagelijks nemen. Zoals de Vronkenlaan. Een weg met vrijwel alleen verkeer naar en van lokale bestemmingen. Over de gevolgen qua tijdverlies en extra kosten voor de duizenden vaste gebruikers is nog nergens te lezen.

Bovendien buigt Leiderdorp voor de Leidse wens om de Spanjaardsbrug af te sluiten. Heel slecht voor de bereikbaarheid van o.a. de Baanderij. Hoe de al overbelaste Persant Snoepweg en Stierenbrug maar ook de Rietschans al het extra verkeer moeten verwerken wordt niet uit de doeken gedaan. Het gaat om duizenden extra verkeersbewegingen per dag. Ga maar na, alleen al in Leiderdorp zijn ruim 15 duizend auto’s en motoren geregistreerd.

Tot 2 juli kunnen zienswijzen worden ingediend, maak daarvan gebruik!


Tiddo Bresters, Leiderdorp