Liesbeth Migchelsen na afloop van de kampioenswedstrijd van RCL in mei 2011.  | Foto: Nathalie van Heyningen
Liesbeth Migchelsen na afloop van de kampioenswedstrijd van RCL in mei 2011. | Foto: Nathalie van Heyningen Foto: Nathalie van Heyningen

n Oud-international en oud-RCL-coach Liesbeth Migchelsen overleden

voetbal n Voetbalster en 95-voudig international Liesbeth Migchelsen is op 26 mei na een kort ziekbed overleden. Zij was 49 jaar. Negen jaar geleden was zij als assistent-coach van de RCL vrouwen een belangrijke factor in het behalen het Nederlands kampioenschap door de Leiderdorpse voetbalsters.

Migchelsen speelde onder meer bij SV Saestum en AZ. Na haar actieve voetbalcarrière kwam de geboren Harderwijkse in het seizoen 2010-2011 naar RCL. Samen met coach Hans de Winter leidde ze de Racing vrouwen naar het landskampioenschap bij de amateurs. Een prestatie van formaat dat voor een heel groot deel te danken was aan de kennis van Migchelsen. Met name haar sterke analytisch vermogen was daarbij belangrijk. Op basis van haar technische en tactische kennis werden in de KNVB bekerstrijd ook eredivisieclubs als Willem II en FC Twente subliem door de amateurs van RCL verslagen Zij bleef daarbij altijd bescheiden en op de achtergrond. In deze periode behaalde Migchelsen ook haar UEFA licentie.

Hans de Winter noemde haar ‘een pure vakvrouw met veel kwaliteiten en een enorme dosis ervaring. Altijd recht door zee met onmiskenbaar haar eigen doelstellingen’.

Na RCL werd Migchelsen hoofdtrainer bij het Australische Canberra United. Later nam ze samen met Vera Pauw het Zuid-Afrikaanse team onder haar hoede en daarna werd ze assistent-trainer bij China onder 20. Sinds 2011 was ze als docent verbonden aan de KNVB en UEFA.

                        Tekst: Gert-Jan van Heyningen