Rommel en glas bij een  vuilnisbak in de Munnikkenpolder.
Rommel en glas bij een vuilnisbak in de Munnikkenpolder. Foto: PR

LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen niet meer



dan 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Op vakantie gaan? Geen goed idee!

Hoe kun je denken dat, als de wetenschappers zeggen dat er een tweede piek komt van corona rond de vakantietijd, je dan veilig op vakantie kunt? Hierdoor vergroot je de kans dat er ook echt een tweede piek komt. Is het echt nodig om op vakantie te gaan en een nieuwe piek corona te riskeren?

Ik zou dit jaar naar Amerika gaan, mijn droombestemming. En ik vind het heel jammer dat ik daar nu waarschijnlijk niet heen kan gaan. Ook al zou ik wel kunnen, eigenlijk wil ik het ook niet. Want tijdens een vakantie zoek je bekende plekken op, net als andere toeristen. Waardoor er weer veel mensen bij elkaar zijn. En bovendien komt deze pandemie door globalisering, doordat iedereen overal heen reist.

Kijk, ik snap het wel. Mensen willen graag op vakantie. En die zeggen dat het je eigen verantwoordelijkheid is om 1,5 meter afstand te houden. Maar dat doet niet iedereen.

De gezondheidszorg heeft al een harde klap gehad en kan niet nog een andere harde klap opvangen. En daarom moeten we respect hebben voor wat de gezondheidszorg nu al gedaan heeft en ze met niet met een tweede piek van corona weer overbelasten.

Dus waar kies je voor, een zeer waarschijnlijke tweede corona piek of voor één keertje gewoon in de zomervakantie thuis blijven?


Mark van Aalderen (16 jaar), Leiderdorp


Wat jammer van onze Munnikenpolder

Zowel afgelopen zondag als op Tweede Pinksterdag schrokken wij tijdens de wandeling door de mooie Munnikenpolder van de enorme hoeveelheid glas op de (fiets)paden en bij een van de molens. Het glas van de vitrine met uitleg over de zwaluwoever is eruit geslagen en ligt dik over het (fiets)pad verspreid. Bij de molen in de hoek van de Dwarswatering en de Does lagen vele kapot gegooide (bier)flesjes en veel afval.

Hier een oproep aan een ieder die graag wil verblijven in de Munnikenpolder om niet alleen drank en etenswaren mee te nemen maar deze ook bij vertrek op te ruimen.

Met elkaar zorgen we er dan zo voor dat het leefbaar blijft voor alle recreanten.


Aan de gemeente vragen we om vaker een controle uit te voeren in de polder, en dan niet alleen op mensen die rommel maken en zaken vernielen maar gelijk de hondenbezitters aan te spreken die 'gewoon' in het broedseizoen hun hond vrij laten rondrennen.


Charlotte Rammeloo en Floor van de Loo, Leiderdorp