Raadslid Geert Schipaanboord (geheel rechts) en burgerraadslid Arie Janssen (geheel links) van de ChristenUnie-SGP zeggen 'dank je wel' met taart.
Raadslid Geert Schipaanboord (geheel rechts) en burgerraadslid Arie Janssen (geheel links) van de ChristenUnie-SGP zeggen 'dank je wel' met taart. Foto: PR

Webinar over lastige scheidingen

OPVOEDING • Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in samenwerking met Tischa Neve een webinar voor ouders van kinderen van 2 tot en met 16 jaar, die te maken hebben met een lastige scheiding. Tischa geeft tips hoe je kinderen goed kan begeleiden tijdens en na de scheiding.Dit webinar vindt plaats op dinsdag 23 juni 2020 van 20.30 tot 21.30 uur.

Een scheiding heeft een hele grote impact op kinderen. Zeker als de scheiding niet makkelijk verloopt. Helaas komt het vaak voor dat scheidingen veel schade toebrengen aan kinderen.

Zit je midden in een pittige scheiding en wil jij zorgen dat jouw kinderen zo goed mogelijk door en uit jouw scheiding komen? Wil je niet blijven hangen in boosheid of verslagenheid maar er alles aan doen wat jij zelf kunt om er voor je kinderen te zijn? In dit gratis webinar (een online lezing die je thuis vanachter je computer volgt) deelt kinderpsycholoog en opvoedkundige, maar ook ervaringsdeskundige Tischa Neve haar tips.

Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl. Er is een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk. Na het webinar is deze een maand terug te kijken.


CU-SGP zegt het met taart

bedankje n De fractie van ChristenUnie-SGP in de Leiderdorpse gemeenteraad bracht dinsdagmorgen 26 mei een bezoekje aan de milieustraat aan de Simon Smitweg. De milieustraatmedewerkers en de mensen van de buitendienst kregen een taart van de politici als dank voor hun tomeloze inzet in de afgelopen drukke weken.

Omdat mensen vanwege de coronamaatregelen meer thuis zijn, gaan ze ook meer opruimen. “Ze beginnen op zolder met de opruiming en als ze het hele huis gehad hebben, beginnen ze weer opnieuw”, zo schetst een van de medewerkers de situatie. Daarom was het afgelopen weken erg druk op de milieustraten in heel het land.

Zo ook in Leiderdorp. Per dag kwamen er ongeveer zeshonderd mensen naar de Leiderdorpse milieustraat en dat is fors meer dan normaal. Er stonden meermaals lange rijen tot aan de Persant Snoepweg. Toch was de sfeer goed en de bezoekers van de milieustraat staken graag waar nodig een helpende hand toe.

Ondanks de coronacrisis gaat ook het ophalen van huisvuil onverminderd door. Fractievoorzitter Geert Schipaanboord: “Ik ben onder de indruk van de inzet van onze gemeentelijke mensen, en het was mooi om onze waardering vandaag concreet te maken.”