Afbeelding
Foto: PR

Tweede

Je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat, maar dating sites voor honden? Jawel, je hebt de DoggyDating app, maar dat is niet wat we zoeken. Wat we nodig hebben, is een mogelijkheid voor honden om elkaar te ontmoeten en leren kennen.

Nodig? Nou ja, nodig is een groot woord, maar handig zou het zeker zijn. Vooral als baasjes hun hondenbezit van één naar twee honden willen uitbreiden. Als de hond die er is op leeftijd komt, wordt niet zelden overwogen er een tweede bij te nemen. Nieuwe energie om het oudere beestje te activeren en gezelschap te houden. Of alvast een voorschot op het onontkoombare moment dat de oude viervoeter de geest geeft. Dan hoeft geen hondloos tijdperk in te treden.

De keuze van een tweede hond is echter geen eenvoudige. Zelfs met de beste bedoelingen, juist voor de oudere hond, gaat het makkelijk mis. Zo is de nieuwe hond een indringer in de roedel waarin de oudere zich al bevindt met baasje en huisgenoten. Indringers worden niet altijd op prijs gesteld. Het is ook minder verstandig om twee honden van hetzelfde geslacht te nemen. Al moet als het om reu en teef gaat een van de twee wel ‘geholpen’ worden, zoals dat erg misleidend heet. Ook is het de vraag of de oudere hond wel zit te wachten op een energieke en dus vermoeiende jonge soortgenoot. Daar komt bij dat dat het ouwetje zich wellicht slechter, minder sociaal gaat gedragen, deels afgekeken van de jonge deugniet.


Dating site

Vandaar die behoefte aan de dating site. Want is het plan om er een tweede hond bij te nemen, laat beide honden dan een paar dagen kennismaken. Laat ze letterlijk en figuurlijk aan elkaar ruiken, kijk hoe ze reageren, of het een beetje klikt. Rijpe maar vitale teef zoekt jonger maar beschaafd speelmaatje – waarom zou dat niet kunnen…?


Zie ook facebook Platform Hondenweer – HVL

Afbeelding