Nieuws van Incluzio Leiderdorp

Incluzio Leiderdorp blijft hulp en ondersteuning bieden aan Leiderdorpers. We doen dit op een andere manier dan u gewend bent van ons. Onze groepsactiviteiten en financieel spreekuur zijn tot nader order afgelast als gevolg van het coronavirus. Ons team en vele vrijwilligers bieden nu telefonisch een luisterend oor of bieden op andere manieren individuele ondersteuning. Dit doen we zoveel als mogelijk op afstand.


Wij zijn er voor u! - Loopt u ergens tegen aan of heeft u vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. We blijven op werkdagen bereikbaar per e-mail leiderdorp@incluzio.nl of via tel. (071) 5413536. U kunt ook een kijkje nemen op onze website: incluzioleiderdorp.nl


Computerhulplijn - Voor de mensen die moeite hebben met een e-mail versturen, zoeken op internet of problemen hebben met computer en printer, helpen de vrijwilligers van de computerhulplijn. De vrijwilligers trachten het probleem telefonisch met u op te lossen. Neem voor meer info contact op met Incluzio.


Hulp bij formulieren en geldzaken?regelen op internet - Door de corona maatregelen kan het gebeuren dat uw werk - en daarmee ook uw inkomen - is weggevallen of dat er ineens extra formulieren ingevuld moeten worden. De budgetcoach van Incluzio helpt u graag op afstand als dit niet lukt. Bijvoorbeeld bij het online aanvragen van inkomensondersteuning of als u digitaal contact met overheidsinstanties lastig vindt. Budgetcoaching kan u helpen uw inkomsten en uitgaven in balans te brengen, en daarmee betalingsachterstanden te voorkomen. Ook kunnen wij u wegwijs maken, als u als ZZP’er vragen heeft over de extra financiële maatregelen die er nu vanuit de overheid zijn. Voor meer info: budgetcoach Wouter Heuer, wheuer@incluzio.nl


Boodschappen - Doet iemand de boodschappen voor u? Superaardig, maar geef nooit uw pas en pincode af om de boodschappen voor u te betalen. Betaal met een Tikkie of maak een bedrag over naar de rekening van degene die boodschappen voor u doet. Heeft u niemand in u omgeving die u kan helpen met de boodschappen, neem dan contact op met Incluzio.


Tot slot: Er wordt veel gezegd over corona. Wees er bewust van dat niet alles wat u hoort de waarheid is. Blijf op de hoogte via betrouwbare kanalen zoals het nieuws via NOS of kijk op rijksoverheid.nl.