Afbeelding
Foto: J.P. Kranenburg

Naturalis geeft in juni mensen in vitale beroepen gratis toegang

heropening n Vanaf maandag 8 juni opent Naturalis Biodiversity Center, museum en onderzoeksinstituut in Leiden, weer de deuren. De hele maand juni is de toegang van het museum gratis toegankelijk voor mensen werkzaam in vitale beroepen en hun gezinnen.

Op deze manier wil Naturalis wil de mensen in cruciale beroepen en vitale processen, zoals medewerkers van ziekenhuizen (bijvoorbeeld het naastgelegen LUMC), verzorgingshuizen, politie, ambulancepersoneel, bedanken en een hart onder de riem steken.

Naturalis gaat zorgvuldig te werk. Iedereen moet vooraf een starttijd reserveren via tickets.naturalis.nl. Dit is mogelijk vanaf eind mei (houd de website in de gaten voor de exacte datum). Er wordt gestart met een laag aantal bezoekers, in de eerste weken wordt het aantal bezoekers langzaam opgebouwd naar maximaal 1000 per dag in juli. Dat is aanzienlijk lager dan de bezoekersaantallen (tot 5000 bezoekers per dag in weekenden en tijdens schoolvakanties) voor de noodgedwongen sluiting. Om de 1,5 meter afstand te garanderen en de bezoekers te spreiden, worden starttijden gehanteerd met een gelimiteerd aantal bezoekers. Ook is er een vaste route door het museum, eenrichtingsverkeer in de zalen en een vastgestelde in- en uitgang. Enkele ruimtes en onderdelen van het museum zijn gesloten, omdat deze niet de mogelijkheid bieden om voldoende afstand te bewaren. Op diverse plekken komen plexiglasschermen en zuilen met desinfecterende handgel.


Vanaf woensdag 1 juli is iedereen weer welkom om Naturalis te bezoeken. Vanaf die datum geldt het reguliere tarief. Ook dan is een vooraf gereserveerd ticket met starttijd noodzakelijk voor museumbezoek. Tickets reserveren is vanaf eind mei mogelijk via tickets.naturalis.nl (houd de website in de gaten voor de exacte datum).


'Abraham' verrast met orgelmuziek

verjaardag n Het was de bedoeling dat de 50ste verjaardag van Marco Ciere (5e van links) op 15 mei een groot feest werd. Maar de coronacrisis maakte dat onmogelijk. Toch hebben zijn vrienden iets bijzonders gemaakt van deze kroonverjaardag: ze bestelden een orgel dat rond 5 uur 's middags kwam spelen voor de kersverse en zeer verraste Abraham. (Foto: J.P. Kranenburg)