Suzanne Nulkes is dolblij dat ze weer aan de slag mag. | Foto: J.P. Kranenburg
Suzanne Nulkes is dolblij dat ze weer aan de slag mag. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Kinderen na acht weken weer naar basisschool

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Bij halen en brengen geldt als algemene regel dat ouders/verzorgers nu even niet welkom zijn in de school, soms ook niet op het plein. Altijd geldt dat ze anderhalve meter afstand moeten houden van leerkrachten en andere ouders.

Vrijwel alle kinderen komen gewoon naar school. In de sporadische gevallen dat ouders hun kinderen thuishouden, meestal omdat het kind of een van de gezinsleden een kwetsbare gezondheid heeft, zoeken de scholen naar een passende individuele oplossing.


Eindelijk weer knippen

versoepeling n Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen per 11 mei konden maandag mensen met contactberoepen als kappers, schoonheidsspecialisten en masseurs, maar ook rij-instructeurs, weer aan de slag.

Eigenares Suzanne Nulkes van Hairclub by Susan stond maandagmiddag te stralen in haar kapperszaak op de Leiderdorpse Oranjegalerij. Eindelijk weer aan het werk!

Nulkes heeft wel het nodige aanpast om veilig te kunnen werken. Zo is er plek voor maximaal vier klanten tegelijk en zijn er plastic afscheidingen gemaakt tussen de stoelen. Voor klanten die dat willen zijn er mondkapjes. Buiten de kapsalon zijn op ruime afstand van elkaar enkele stoeltjes geplaatst waar klanten kunnen wachten.

Het wordt een drukke week voor Nulkes en haar medewerkers. Toen vorige week bekend dat de kappers weer open mochten, stroomde de afsprakenagenda meteen vol. “Deze week werken we elke dag van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds om zoveel mogelijk klanten te helpen.”