Mariëtte Meisters, Klazien Verwegen en Louis van Dijck treden op bij De Ommedijk. | Foto: J.P. Kranenburg
Mariëtte Meisters, Klazien Verwegen en Louis van Dijck treden op bij De Ommedijk. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Muzikale ode voor Leiderdorpse ouderen

concert n Tientallen ouderen in Leiderdorp genoten zaterdagmiddag 9 mei vanuit hun woning van een live concert. De gelegenheidsformatie ‘Lief Liever Liefst’ bracht muziek aan huis bij de seniorencomplexen aan de Bloemendaalselaan, de Ommedijk en de Simon Ouwerkerkstraat. Muzikanten Mariëtte Meisters, Klazien Verwegen en Louis van Dijck speelden en zongen een tiental nummers waaronder enkele lekkere meezingers als ‘Halleluja’ en ’17 miljoen mensen’.

De muzikale ode was georganiseerd door de seniorenbegeleiders van welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp.


Winkelboulevard De Baanderij zet         500 moeders achter de geraniums

verrassing n De Leiderdorpse winkelboulevard De Baanderij heeft zaterdag vijfhonderd moeders uit de regio verrast met een geranium. Normaliter organiseert De Baanderij acties op de boulevard zelf, maar door de coronamaatregelen wilde de organisatie geen mensen oproepen om naar de locatie te komen. Als ludieke actie werd de Moederdag Bezorgservice in het leven geroepen.

Kinderen konden hun moeders via de website van De Baanderij aanmelden voor een gratis geranium. Binnen een week tijd werd dit ruim vijfhonderd keer gedaan. De actie was daarmee zo’n succes, dat het aanmeldingsformulier vroegtijdig offline werd gehaald en de plantjes voor de moeders buiten Leiden en Leiderdorp door de vaders en kinderen bij Praxis opgehaald konden worden.

In vier teams werden de planten tussen 9.00 en 17.00 uur aan de deur bezorgd. Ieder plantje was voorzien van een handgeschreven boodschap, die de kinderen online hadden achtergelaten. De meeste moeders waren erg verrast. Zo ook moeder Joke, die door haar dochter, tevens haar buurvrouw, was opgegeven. Voor Joke is het een pittige periode. Naast het binnenblijven wegens corona, staat er ook een ingrijpende operatie voor de deur. Dit plantje was een grote steun in de rug voor haar.

Wat De Baanderij voor Vaderdag in petto heeft is nog niet bekend. Maar een woordvoerder van het winkelgebied laat weten dat ook vaders op een bijzondere manier in het zonnetje gezet zullen worden


Nieuws van Incluzio Leiderdorp

WELZIJN • Incluzio Leiderdorp blijft de noodzakelijke hulp en ondersteuning bieden aan Leiderdorpers. We doen dit op een andere manier dan u gewend bent van ons. Onze groepsactiviteiten en financieel spreekuur zijn tot nader order afgelast als gevolg van het coronavirus. Tevens is onze balie in het gemeentehuis gesloten. Ons team en vele vrijwilligers bieden nu telefonisch een luisterend oor of bieden op andere manieren individuele ondersteuning. Dit doen we zoveel als mogelijk op afstand.

Op onze website (incluzioleiderdorp.nl), social media kanalen, Unity tv en in deze krant komen we regelmatig met 'corona tips en tricks', bijvoorbeeld over hoe u vitaal kunt blijven, sociaal contact kan blijven houden en financieel het hoofd boven water houdt. Loopt u ergens tegen aan of heeft u vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. We blijven op werkdagen bereikbaar per mail: leiderdorp@incluzio.nl of via (071) 5413536.

Mocht u vragen hebben over onderstaande onderwerpen, dan kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met onze medewerkers:

• Seniorenondersteuning: Ella Koning (06-83148424) of Jeanet Moerings (06-83097594);

• Mantelzorgondersteuning: Marijke Kleijn (06-27189896);

• Financiën en administratie: Wouter Heuer (06-83117354);

• Jongerenondersteuning: Mimoun Ben Aissa (06-53572256) of Lise Huitema (06-83000260);

• Sociaal juridische vragen: Renée Kloos (06-33789640);

• Bewonersinitiatieven: Robert van Egmond (06-83285822);

• Vrijwilligerswerk: Coby van der Plas (06-27510084);

• Vitaliteit en bewegen: Guilietta Zanda (06-83063760) of Joyce Thissen (06-83144982).


Moeder Joke is blij met het plantje dat haar dochter voor haar geregeld heeft. | Foto: Rudeboy Media BV