Commissaris van de Koning Jaap Smit (geheel links) toost met de bestuursleden van de KWV De Kaag op het gerenoveerde sociëteitsgebouw. | Foto: PR
Commissaris van de Koning Jaap Smit (geheel links) toost met de bestuursleden van de KWV De Kaag op het gerenoveerde sociëteitsgebouw. | Foto: PR Foto: PR

Kaagsociëteit weer als nieuw

heropening n Vrijdag 24 april werd op sobere wijze de gerenoveerde Kaagsociëteit in Warmond heropend. De Commissaris van de Koning Jaap Smit onthulde onder toeziend oog van de betrokken bestuursleden een plaquette als blijvend aandenken aan deze bijzondere gebeurtenis.

Het monumentale verenigingsgebouw van de 110 jaar oude Koninklijke watersportvereniging De Kaag onderging afgelopen winter een metamorfose. Het pand werd opnieuw ingedeeld, alle installaties zijn vervangen en zo mogelijk verduurzaamd, de horeca kreeg een aparte toiletgroep en voor de leden en passanten van De Kaag zijn er nu moderne faciliteiten. Het buitenterrein werd uitgebreid om meer zwaardboten op de wal te kunnen stallen.

"KWV De Kaag is klaar voor de toekomst!", aldus een trotse voorzitter Max Blom. Nu hopen op een snelle verlichting van de coronamaatregelen zodat iedereen van dit prachtige gebouw kan genieten.