Het briljanten paar met links burgemeester Laila Driessen. | Foto: J.P. Kranenburg
Het briljanten paar met links burgemeester Laila Driessen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Verrassing voor briljanten paar

feestje n Al enkele weken doen Joop en Ank Kop iedere maandag en donderdag mee het balkonbewegen dat bij hun appartementencomplex aan de Brandwacht in Leiderdorp wordt verzorgd door Clubhuis De Derde Helft in samenwerking met fysiotherapie Maatschap Goudeket. Ze slaan nooit over, zelfs niet afgelopen maandag, de dag dat ze 65 jaar getrouwd waren.

Dit keer werd het gym-halfuurtje behalve sportief ook heel feestelijk en verrassend voor het briljanten paar: niet alleen de medebewoners van de Brandwacht maar ook hun dochters, de zus van mevrouw Kop en enkele neven en nichten deden op de galerijen en op de binnenplaats mee met de beweegsessie. Natuurlijk werd het bruidspaar uitgebreid toegezongen door alle aanwezigen. En als klap op de vuurpijl kwam burgemeester Laila Driessen een grote bos bloemen brengen.


Geen Open Monumentendag 2020

Afgelast n De Open Monumentendag 2020 in Leiderdorp, die gepland stond voor zaterdag 12 september, gaat niet door. Het plaatselijke comité Open Monumentendag heeft besloten om het culturele evenement te schrappen. Dat in verband met de coronacrisis

De Open Monumentendag vindt jaarlijks plaats in tal van gemeenten in Nederland. Elders gaat het programma – al dan niet in aangepaste vorm – vooralsnog wel door. In Leiderdorp is de situatie anders omdat het programma gekoppeld was aan de festiviteiten die het comité 400 Dorpskerk Leiderdorp op 12 september in en rond de kerk aan de Hoofdstraat had gepland. Dit comité heeft besloten de vieringen van die dag rond de Dorpskerk niet door te laten gaan (zie ook de voorpagina van deze krant).

Het comité Open Monumentendag is zich toen ook gaan beraden. Omdat het onzeker is of er zo kort na het opheffen van de landelijke beperkingen per 1 september wel een evenement met veel publiek mag en kan worden gehouden en omdat het onmogelijk is om de vele voorbereidingen in de komende maanden tot de zomer goed te kunnen uitvoeren, moest de Open Monumentendag 2020 in Leiderdorp wel geschrapt worden.

Het is wel de bedoeling om in 2021 weer een Open Monumentendag in Leiderdorp realiseren en hopelijk ook in samenwerking met het comité 400 jaar Dorpskerk Leiderdorp.

In Leiden gaat Open Monumentendag 2020 mogelijk wel door. Op de site van het Leidse comité en die van de landelijke Open Monumentendag verschijnen binnenkort de programma’s rond het thema ’Leermonument’.