Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE

Nood en deugd

Vanwege het coronavirus moeten we ons serieus voorbereiden op het ‘nieuwe normaal’, aan het misschien wel blijvend dragen van een mondkapje (een nieuw accessoire), het voortdurend handen wassen en hoesten en proesten in de door snot plakkerig geworden elleboog.

Maar hoe verder met de repetities en concerten van de uit tientallen leden bestaande koren Young@Heart en Songs2Sing? Ook zo benieuwd hoe Marchingband Tamarco inspeelt op de anderhalvemeter afstand en krijgen we de ouderwetse komische toneeluitvoeringen in het Zijlkwartier ooit nog te zien, of wordt het solotoneel? Vragen die roepen om inventieve antwoorden.

Voor velen is het opgehokt zijn een verademing. Even pauze. Resetten. Tijd om zolder en schuur op te ruimen, te puzzelen of een goed boek te lezen. De romans en thrillers vliegen de winkels uit of worden digitaal besteld en supersnel bezorgd. De bieb van BplusC maakt van de nood een deugd en stilt de leeshonger op een klantvriendelijke manier: reserveren via de website en op een afgesproken tijdstip de boeken ophalen. Het loopt gesmeerd. Ook is de LuisterBieb actief. Download de gratis app voor tablet of smartphone en maak een keuze uit het oeverloze aanbod. Op www.jacquelinezirkzee.nl zijn korte verhalen te downloaden, ook gratis. Bewoners van de Koekoekstraat hoeven alleen maar naar de hal te lopen voor een boek of tijdschrift.

Weet je wie zich niets van het coronavirus aantrekt? De natuur. Die buldert als elk jaar in de lente.


PvdA Ombudsteam

Dagelijks van 20.00 tot 21.30 uur op tel. 06 48261740 of 06 22082001. Of via e-mail ombudsteam@pvdaleiderdorp.nl.