De Oude Spoorbaan met de rotonde bij de Schildwacht. | Foto: C. v.d. Laan
De Oude Spoorbaan met de rotonde bij de Schildwacht. | Foto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Raad akkoord met 70 km/uur

politiek n De knoop is doorgehakt. Als de Oude Spoorbaan onderdeel wordt van de Leidse Ring Noord, mag de maximum snelheid op de Leiderdorpse weg omhoog van 50 naar 70 kilometer per uur.

Door: Corrie van der Laan

De Leiderdorpse gemeenteraad stemde maandagavond 20 april tijdens een digitale vergadering met de kleinst mogelijke meerderheid in met het kaderbesluit voor de noordelijke ringweg, inclusief de bepaling over de snelheidsverhoging.

Oppositiepartijen LPL, PvdA en GroenLinks, samen goed voor tien raadszetels, bleven bij hun standpunt dat ook na de verbreding van de Oude Spoorbaan niet harder dan 50 gereden mag worden. Enkele maanden geleden zat D66 ook in het 50 km/uur-kamp maar de democraten gingen nu mee hun coalitiepartners VVD, CDA en ChristenUnie-SGP. Het leverde een nipte meerderheid op van elf raadsleden die bereid zijn tegemoet te komen aan de Leidse eis dat de snelheid opgetrokken wordt naar 70 kilometer per uur.

Daarmee is het dreigement van Leidse gemeenteraad om niet mee te betalen aan de wegaanpassingen op Leiderdorps grondgebied van tafel. Alles bij elkaar kost het werk aan het deel van de Leidse Ring Noord tussen de Zijlbrug en de rotonde van de Oude Spoorbaan met N446 ruim 45 miljoen euro. Het leeuwendeel van dat bedrag komt voor rekening van Leiden, Leiderdorp hoeft maar krap 6 miljoen euro bij te dragen.


Sleutelrol

D66 had een sleutelrol bij de besluitvorming. In november vorig jaar wilden de democraten, toen nog in de oppositie, niet horen van een snelheidsverhoging. Maar de fractie is van mening veranderd. Een gevolg van nieuwe inzichten, legde raadslid Prachee van Brandenburg maandagavond uit. De Leiderdorpse fractie heeft zich ingespannen om de gemeenteraad en het college van Leiden ervan te overtuigen dat 50 km/uur prima kan, maar dat is niet gelukt, vertelde zij. De inschatting van D66 is dat Leiden de stekker uit het ringwegproject trekt als Leiderdorp blijft dwarsliggen. “Daarvoor willen wij niet verantwoordelijk zijn”, zo meldde ook D66-fractievoorzitter Jeroen Hendriks na afloop van de vergadering in een persbericht,

Lees verder op P3