Jesse met zijn moeder en zusje en 30.000 kroonkurken. | Foto:PR
Jesse met zijn moeder en zusje en 30.000 kroonkurken. | Foto:PR Foto:

Lekker thuis eten in Leiderdorp

ondernemend n Het heeft even geduurd, maar sinds vrijdag 17 april is Leiderdorp weer een eetbezorgdienst rijker.

Hoewel het thuisbezorgen van eten in deze tijd van het coronavirus de uitgelezen manier is om een bedrijfje te starten, was Nina Laan uit Leiderdorp hier al veel eerder mee bezig. Met een Indonesische achtergrond en met een aangeboren gevoel voor goed en lekker eten was zij in februari van dit jaar al bezig met kookboeken en recepten. Met het Indonesische eten is ze van kindsaf aan opgegroeid, waarbij in de loop der jaren ook alle lokale en regionale restaurants en toko's door haar zijn aangedaan om de verschillen te proeven en haar smaak te ontwikkelen. Daar komt haar horeca-ervaring ook nog bij.

In februari wist ze het ineens zeker: ik ga mijn eigen smaak in Leiderdorp introduceren. De voorbereidingen voor de Kamer van Koophandel, de warenwet en diverse huiselijke aanpassingen namen enige tijd in beslag, maar na het proefkoken is dan nu eindelijk de stap gemaakt. Vrijdag kwamen de eerste bestellingen binnen, inmiddels zijn er al veel bestellingen bezorgd. Per bakfiets zijn alle wijken in Leiderdorp goed voor haar bereikbaar.

Klein beginnen, dat is de kunst, voorlopig nog even in Leiderdorp. De reacties zijn ronduit positief, de smaak is echt en puur Indonesisch, daar houden Hollanders van. Een mooi initiatief en zeker een aanvulling op de bestaande eetkeuzes.

Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag kan voor 15.00 uur worden besteld. Tussen 17.00 en 19.00 uur wordt het bezorgd, wel zelf opwarmen. Dat maakt het mogelijk uw eigen moment te kiezen om te gaan eten. Er kan gepind worden.

Bestellen kan op 06-42164760 of via de app. Meer informatie en menu's vindt u op www.makanina.nl, evenals alle informatie over de mogelijkheden.


Pakketjes kleuren de dag voor bewoners Leythenrode

Opkikkertje n Vorige week woensdag mochten drie medewerkers van verpleeghuis Leythenrode in Leiderdorp 120 zakjes in ontvangst nemen, één voor iedere bewoner, met een handgeschreven kaart, een boekenlegger en een gelukspoppetje erin.

De ‘Kleur de dag’-pakketjes waren gemaakt door vrijwilligers op initiatief van drie leden van de Sangha, een Leidse groep voor praktisch gericht boeddhisme. Zij hopen zo de dag wat meer kleur te geven voor ouderen binnen verzorgingstehuizen die lijden onder eenzaamheid ten gevolge van de coronacrisis.

Naast de pakketjes voor de bewoners werden ook een paar pakketjes afgeleverd aan de thuiszorg via Leythenrode, voor mensen die nauwelijks nog hulp kunnen krijgen, zodat dit even een opkikker voor ze is. Hier ging het om kleurrijke onderzetters, handgeschreven vrolijke kaarten en schilderingen.

De medewerkers van Leythenrode toonden zich verrast en enthousiast. Zelf kregen zij een mooie bedankkaart voor hun grote inzet en slingers om op te hangen.

De actie werd mede mogelijk gemaakt door Kleinecoronahulp, een subsidiepot die is opgezet door verschillende fondsen ter ondersteuning van kleine bewonersinitiatieven om anderen te helpen in de coronacrisis (zie www.kleinecoronahulp.nl).


30.000 kroonkurken voor Jesse

succes n Toen de 12-jarige Leiderdorper Jesse enkele weken geleden in zijn flat een briefje ophing dat hij kroonkurken ging sparen voor een goed doel, kon hij niet vermoeden dat dit een daverend succes zou worden. Hij sloot de actie vorige week af met een opbrengst van 30 duizend kroonkurken.

De medebewoners van de Koekoekstraat reageerden meteen enthousiast op Jesse’s oproep en besloten het iets groter aan te pakken. Heel Leiderdorp mocht meedoen met sparen! De aandacht van het Leiderdorps Weekblad gaf de actie een boost.

“Leiderdorp heeft zich van zijn beste kant laten zien”, volgens een medebewoner. “We hoopten 10.000 kroonkurken aan Jesse te kunnen aanbieden, maar dat zijn er 30.000 geworden. Geweldig toch.”

Jesse, die zelf lijdt aan de ziekte neurofibromatose type 1, gaat zijn kroonkurken deze week ‘verzilveren’. De opbrengst van de bijna 60 kilo doneert Jesse aan de stichting Neurofibromatose voor onderzoek.

Jesse en zijn zusje Anne zijn trots op dit resultaat en op hun moeder Jolanda. Want die werkt als Verzorgende IG met kwetsbare ouderen. Toen zij onlangs thuis kwam van haar werk, werd zij blij verrast toen er op haar keukenraam een door Jesse en Anne gemaakte poster plakte voor alle medewerkers in de zorg, met de tekst: Heel erg bedankt voor jullie inzet!

En uiteraard bedankt Jesse iedereen die zijn actie heeft ondersteund.

De pakketjes worden afgegeven bij Leythenrode. | Foto: PR