Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE

Ikke ikke ikke?

"Wanneer bij mij het coronavirus zou worden vastgesteld en ik zou naar de intensive care moeten, zou ik zeggen: 'Doe maar niet, geef mijn plekje maar aan een ander, aan iemand die een gezin heeft en niet gemist kan worden'. Ik ben op leeftijd en heb een prachtig leven gehad." Dat zei de vrouw die naast mij kwam zitten op een bankje in de Houtkamp. De anderhalve meter, iets meer zelfs, hield zij wel stipt aan.

Op leeftijd? Ze zag er nog patent uit, tenger maar vief. Elke dag – weer of geen weer – maakt ze een ommetje van een uur. "Er is altijd zo veel te zien", ging ze door, "de laatste tijd helemaal, ik kijk mijn ogen uit’. Ze somde het allemaal moeiteloos op. Er hing een doek buiten, 'Hulde aan de Helden' was er op gekalkt, bij een school een bord met 'Wij missen jullie' in reuze letters, verderop een megahart aan de deur gespijkerd en volop beren voor het raam. "Onderweg groeten we elkaar weer’ ging ze verder, "spontaan werd mij vrolijk Pasen gewenst." Corona heeft iets veranderd in ons, vond ze: "Iedereen lijkt vriendelijker, aardiger voor elkaar. Het virus maakt ons bewuster van elkaar, we worden weer socialer. Het ikke ikke ikke lijkt verdwenen. Wanneer corona voorbij is, en het gaat voorbij, hoop ik dat nog iets van wat wij nu leren overeind blijft. Dan is de corona-ellende nog ergens goed voor geweest."

Veerkrachtig stond ze op en vervolgde haar dagelijkse wandeling. Ze had genoeg stof gegeven om over na te denken.

Bij Ommedijk zag ik bezoek twee-aan-twee op visite gaan, met de mooiste bloemen.


Kerkdiensten

Thuisluisteren n De maatregelen om het coronavirus in te dammen, betekenen dat er tot 1 juni geen kerkdiensten bezocht kunnen worden. Enkele kerken in Leiderdorp hebben aangegeven dat hun zondagdiensten thuis te zien of te beluisteren zijn:

• Protestantse Gemeente te Leiderdorp, zondag 10.00 uur, te beluisteren via kerkomroep.nl (zoeken op Scheppingskerk Leiderdorp).

• Nieuw-Apostolische Kerk, zondag 19 april, 10.00 uur en woensdag 22 april 20.00 uur uitzending via www.nak-nl.live

• Gereformeerde Gemeente Leiderdorp, zondag 10.00 uur, te beluisteren via de kerktelefoon, de website ggleiderdorp.nl of de scanner.

• De Power City Church, zondag 10.00 uur, te volgen via www.facebook.com/PowerCityLeiderdorp/videos.


PvdA Ombudsteam

Dagelijks van 20.00 tot 21.30 uur op één van de volgende telefoonnummers: 06 48261740 of 06 22082001. Of via het e-mailadres

ombudsteam@pvdaleiderdorp.nl

Zie ook www.pvdaleiderdorp.nl